Ranzelfestival krijgt Oostenrijks tintje

Dit jaar vindt er wederom een Ranzelfestival plaats in het Limburgse dorp Ransdaal. In het weekend van 14, 15 en 16 september barst het feest los in het feestpaviljoen tegenover het voetbalveld aan het verlengde van de Spoorstraat. Na het succes van de Almabtrieb twee jaar geleden, wordt er nu nog een extra Oostenrijks tintje toegevoegd met dirndls, lederhosen en een uniek optreden van Die Jungen Zillertaler.

Rowwen Hèze & Anderkovver
Wat is het Ranzelfestival zonder Rowwen Hèze? Op vrijdag 14 september openen zij het festival met grote hits als ‘Bestel mar’, ‘November’ en ‘Limburg’. Inmiddels is het optreden van Rowwen Hèze aan het Ranzelfestival al net zo’n traditie als hun eigen jaarlijks uitverkochte slotconcert, ze staan immers dit jaar al voor de zevende keer op het Ranzelfestival. Met een vleugje humor en een toefje chaos zal Anderkovver vrijdag het publiek opzwepen in het voorprogramma met de leukste ‘Kovvers’.

Die Jungen Zillertaler
Normaal maar één keer per jaar te zien in Nederland, maar nu op zaterdag 15 september ook op het Ranzelfestival. Die Jungen Zillertaler weten met hun Oostenrijkse hits, welbekend bij de carnavalsvierders en après-skiërs, er een mooi feestje van te maken. Onlangs brachten zij hun nieuwe cd ‘Ubercool im Haifischpool’ uit, die meteen tot in de top van de Oostenrijkse hitlijsten steeg. Dit jaar wordt tevens een oproep gedaan om de zaterdag in klederdracht te komen. Dat wordt sowieso ‘Ein schöner Tag’!

Almabtrieb en Polka Power
Na het geweldige succes van twee jaar geleden is de Almabtrieb ook dit jaar weer een feit op zondag 16 september. Rinkelende koebellen, geloei in de verte en versierde hoofdtooien. Prachtig uitgedost wordt het vee in de herfst terug naar de stal gebracht. ’s Middags vanaf 13.30 uur zal de optocht door de straten van Ransdaal trekken. Daarna wordt er stimmung gemaakt op het festivalterrein met live muziek van Tirol Sound en Wahnsinn en vele halve liters bier. Ook zondag is iedereen welkom in (Oostenrijkse) klederdracht.

Ticketverkoop
Tickets voor Rowwen Hèze en Anderkovver (€ 19,50)  en Die Jungen Zillertaler (€ 12,50) zijn te koop bij Happy Frites in Ransdaal, Bakkerij Lemmens A&M in Klimmen, Het Kaeshuys in Voerendaal en bij de VVV Limburg Winkels in Valkenburg, Gulpen, Vaals, Sittard en Heerlen. Daarnaast zijn de tickets online te bestellen via de website: www.ranzelfestival.nl. Zondag kan iedereen gratis genieten van de Almabtrieb en alle overige activiteiten.

Foto´s  Lieske Leunissen.

 

Geef een reactie