Na vorige week een punt mee te hebben genomen uit Geldrop, waren we vandaag klaar om op eigen veld 3 punten te pakken tegen Drunen.

 

Na de voorbespreking begonnen we aan de warming-up en stelden we ons volle moed op! 
Al snel merkten we dat Drunen hoge druk zette, het was lastig om hier onder uit te komen. Echter kwamen we er toch doorheen en na enige tijd kwam de bal via rechts de cirkel in en tikte Monique de bal erin. 1-0 voor Nova! Drunen zette er nog een tandje bij en kwam ook enkele keren tot in onze cirkel. Na bal verlies op de middellijn en een communicatiefout achterin kreeg de spits van Drunen de bal op rand cirkel en kwam ze er via de achterlijn helaas doorheen, 1-1.

We wisten dat we nog iets harder moesten gaan werken en probeerde er alles uit te halen. Na enkel aanvallen kwam dan een harde flats van Yanou de cirkel in die Kaja mooi tussen de benen van de keeper door het doel in tipte, 2-1! Met deze stand gingen we dan ook de rust in!


In de rust werden we nog goed toegesproken door Paul. We moesten hard blijven werken en secuurder spelen!
Ook in de tweede helft bleef Drunen druk zetten en fanatiek spelen. We wisten er echter beter onderuit te komen achterin. Ook voren stonden we beter bij het uitverdedigen van Drunen. Hierdoor onderschepten we meerdere keren de bal. Even later kwam Esmee in de cirkel en sloeg hoog op doel. Monique veranderde deze bal in de lucht nog van richting waardoor hij het doel in ging, 3-1! De wedstrijd was nog niet afgelopen dus we moesten nog hard ons best blijven doen.

Uit een counter scoorde Drunen helaas nog een keer, 3-2. We bleven echter stand houden en eindigden de wedstrijd met deze stand! We hebben de 3 punten in Heerlen gehouden na een niet zo goed gespeelde wedstrijd, maar ook deze moeten gewonnen worden!

Volgende week spelen we uit tegen Nuenen. Ook hopen we vanuit daar punten mee naar huis te nemen!

 
Tekst Joëlle Thelen/HC Nova dames 1

 Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie