Afgelopen dinsdag liep een grote groep inwoners van Huls samen met het college van B&W door de straten voor een wijkschouw. De deelnemers waren enthousiast: “Bedankt burgemeester en wethouders voor jullie luisterend oor. Behalve dat de gemeente aanwezig was, is het fijn om ook eens te horen hoe andere buurtbewoners over zaken denken.”

De deelnemers waren in eerste instantie nieuwsgierig wat er met het perceel gaat gebeuren waar voorheen het Jozef Arbeiderkerkje stond. Wethouder Wiel Schleijpen kon vertellen dat, zodra de grond is overgedragen aan de gemeente, het perceel sober wordt ingericht met groen. “Over de details gaan we in overleg met de omwonenden.”

Er waren ook veel vragen over de ophoging van het weiland achter de huizen aan Huls 25 tot en met 37. Na de aanleg van een regenwaterbuffer is de vrijgekomen grond gebruikt om de afdeklaag op de voormalige stortlocatie dikker te maken. Hoewel er nog puinresten in de grond zitten, is er wel sprake van ‘schone grond’. De afdeklaag moet nog worden afgewerkt. Dat gebeurt door de grond verder te verspreiden over het terrein waardoor de hoogteverschillen minder worden en bewoners weer beter zicht hebben op het achterland. Bij de afwerking wordt het puin zoveel mogelijk uit de grond verwijderd.

Verder waren in Huls, net als bij andere wijkschouwen, de verkeersproblemen veelvuldig onderwerp van gesprek. Er wordt te hard gereden. Ook in het prachtige buitengebied richting Vrouwenheide, worden de vele wandelaars regelmatig ‘van de sokken gereden’, aldus bezorgde inwoners. De verkeersdeskundige kon de aanwezigen overtuigen dat alle mogelijke maatregelen zijn genomen om het verkeer af te remmen. Een van de deelnemers reageerde: “Er zijn zoveel meer belangen waar de gemeente bij de inrichting van een weg rekening mee moet houden. Daar was ik me niet van bewust. Het is wel goed om eens horen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt.”

De volgende wijkschouw is op dinsdag 9 oktober in Bocholtz, in de straten gelegen tussen Gasthof en de Overhuizenstraat.

Foto Gemeente Simpelveld

 

Geef een reactie