Het  nieuwe voetbalseizoen bij de amateurs gaat komende zondag echt van start. In de hoofdklasse heeft men natuurlijk al een drietal speelrondes achter de rug, maar nu is het de beurt aan de andere klassen om de aftrap te nemen. In de vierde klasse B staat onder meer het duel tussen KVC Oranje en Zwart-Wit’19 geafficheerd.

Deze wedstrijd brengt twee teams tegen elkaar in het veld die de afgelopen seizoenen met wisselend sportief succes bezig zijn geweest. In de voetbaljaargang 2015-2016 bijvoorbeeld verloor KVC Oranje zowel op Sportpark Hanzon in Eys alsook thuis tegen Zwart-Wit’19, destijds nog getraind door Tayeb Labyed. De zwart-witten wonnen beide keren met 3-0 en eindigden op een verdienstelijke negende plek in 4B.  KVC Oranje moest de gifbeker helemaal leegdrinken en degradeerde naar de vijfde klasse.

Vorig seizoen lagen de verhoudingen anders. KVC Oranje, inmiddels, na een behaald kampioenschap, weer teruggekeerd in de vierde klasse, deed als promovendus verdienstelijk mee om promotie. Het won in Bleijerheide met 2-0, terwijl het in Eys 0-0 werd. Een subliem optreden van doelman Rick Janssen van de mannen uit Eys was daar mede debet aan. Zwart-Wit’19 wist pas in extremis klassenbehoud veilig te stellen. Het had Tayeb Labyed zijn stoel gekost. De ervaren oefenmeester heeft overigens inmiddels weer een nieuwe uitdaging gevonden, bij RKVVM in Margraten. Het heuvelland blijft dus voor hem een aantrekkelijke voedingsbodem.

Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie voor de toekomst. Dat weten we allemaal en ook dat dit niet alleen in het voetbal een waarheid als een koe is. Daarom valt er ook niet zo heel veel te zeggen over de uitslag van de op handen zijnde ontmoeting tussen KVC Oranje en Zwart-Wit’19. Over één ding hoeven we niet geheimzinnig te doen. KVC Oranje wil graag meedoen in de strijd om directe promotie. Dat kan alleen als je kampioen wordt. Een nobel streven. Komende zondag zal Zwart-Wit’19 er alles aan doen om oranje-wit een toontje lager te laten zingen.

Beide teams hebben in de beker goed gepresteerd. Zwart-Wit’19 won twee van de drie ontmoetingen. De ploeg scoorde 4 keer, maar moest ook 5 tegendoelpunten toestaan. Het was niet voldoende om in knock-out fase terecht te komen. Dat lukte KVC Oranje wel. Alle duels werden gewonnen, met in totaal de doelcijfers 12-1. Aan scorend vermogen geen gebrek dus, zeker bij oranje-wit.

Als je naar die laatste cijfers kijkt, zou je kunnen concluderen dat KVC Oranje als favoriet mag worden bestempeld, op papier dan. Zondag, tegen half vijf, weten we meer. KVC Oranje en Zwart-Wit’19 heten u in ieder geval graag welkom op Sportpark Bleijerheide, aan de Voorterstraat, waar om klokslag half drie zal worden afgetrapt, onder leiding van scheidsrechter Lorenzo Crijns.

Foto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

 

Geef een reactie