Voor 8,50 euro naar La Traviata van Giuseppe Verdi in Theater Aachen

Woensdagavond dient zich in Aken een buitenkansje aan. Voor 8,50 euro (alle rangen) kun je in Theater Aken genieten van Verdi’s  meesterwerk La Traviata. Aanvang is 19.30.  De bekende Kerkraadse sopraniste Kim Savelsberg is te zien en te beluisteren in de rol van Flora Bervoix.

‘La Traviata,’ van Guiseppe Verdi vierde haar succesvolle première op 6 maart 1853 in Teatro La Fenice in Venetië. Ook anno heden is de magie van een van de mooiste opera’s aller tijden ongebroken. In Theater Aachen is zondag de première van een bijzondere bewerking met Valery Solen Mainguené (Violetta) en Alexey Sayapin (Alfredo Germont) in de hoofdrollen en. de Kerkraadse sopraan Kim Savelsbergh (Flora Bervoix) en Hrólfur Saemundsson (Giorgio Germont) in bijzondere bijrollen.

Synopsis: Violetta, een jonge, aantrekkelijke courtisane in de navel van een zelfverliefde, macho, mannenwereld. Zolang als Violetta de teugels strak inde hand houdt en afstand houdt is ze dé ster in deze society wereld. Maar als ze zich verliefd in Alfredo Germont, een jonge dichter uit de Provence, en haar oude wereld de rug toekeert wordt ze slachtoffer. Hard en meedogenloos pakken haar voormalige aanbidders haar aan. Een fantastische opera klassieker met o.a. het bekende Brindis drinklied `lieti calici ‘Libiamo ne’ lieti calici’ en de aangrijpende liefdesaria ‘Ab fors`e lui che l`anima.’

Met medewerking van Sinfonieorchester Aachen, Extrachor Aachen en  Opernchor Aachen.

Tickets en meer info: www.theateraachen.de

Geef een reactie