Opnieuw geld beschikbaar voor Zonnepanelenproject in Voerendaal

Opnieuw geld beschikbaar voor Zonnepanelenproject Het Zonnepalenproject Parkstad is in Voerendaal een groot succes. Inmiddels is het beschikbare budget voor onze gemeente gebruikt. 179 huishoudens in Voerendaal hebben gebruik gemaakt van een lening bij de gemeente om zonnepanelen aan te schaffen. Om ervoor te zorgen dat er voldoende budget beschikbaar blijft, heeft de gemeenteraad afgelopen donderdag besloten om wederom ruim 1,3 miljoen vrij te maken voor nieuwe kredietaanvragen en bevestigt daarmee het vertrouwen in dit project.

Hoe werkt het zonnepanelenproject? Het Zonnepanelenproject Parkstad regelt alles met betrekking tot de zonnepanelen, van de aanschaf en installatie tot de garantie en het onderhoud gedurende vijftien jaar. Inwoners hebben vanaf de eerste maand financieel voordeel. De maandelijkse aflossing van de lening is lager dan de huidige maandelijkse energierekening. Het aanschaffen van zonnepanelen wordt zo heel aantrekkelijk. Na vijftien jaar is de lening volledig afgelost. Inwoners kunnen daarna nog zo’n tien jaar volledig rendement en voordeel hebben van de zonnepanelen.

Voorlichtingsavond Wederom wordt er een voorlichtingsavond georganiseerd voor inwoners van de gemeente Voerendaal over deelname aan het Zonnepanelenproject Parkstad: Wanneer: 14 november 2018 Waar: De Borenburg, Furenthela 16 te Voerendaal Aanvang: 19:30 uur (zaal open vanaf 19:00 uur).

Meer informatie Serviceprovider Volta Limburg voert het zonnepanelenproject uit. Meer informatie is te vinden op www.zonnepanelenprojectparkstad.nl.

Foto®Parkstadactueel/ Tom de Cock

 

Geef een reactie