Meerdaags festival in Roermond voor liefhebbers van koormuziek

 

 

Zingen maakt blij en gelukkig en samen zingen verbindt! Tijdens de Limburgse Koordagen in het weekend van 5 t/m 7 oktober 2018 in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond staat het samen zingen en plezier beleven aan koorzang en muziek maken dan ook voorop. Met diverse workshops wedstrijdelementen en koor make-overs belooft het een inspirerend weekend te worden voor koren, zangers en dirigenten. Ook voor publiek is er veel moois te beluisteren tijdens de Limburgse Koordagen. Kijk op www.vnk-limburg.nl/limburgsekoordagen voor het programma. Alle onderdelen, met uitzondering van de openingsavond, zijn gratis toegankelijk!

 

Het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg), dat de Limburgse Koordagen samen met het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert, heeft deze editie het thema ‘Creativiteit vanuit traditie’ meegegeven. In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed wil het VNK-Limburg laten zien dat koorzang niet alleen van oudsher een culturele traditie is en tot het erfgoed van ons land behoort, maar ook levendig en toekomstgericht is. Aan het koor dat dit thema het beste vertolkt, wordt een themaprijs uitgereikt.

 Opening. Tijdens de opening van de Limburgse Koordagen 2018 op vrijdagavond 5 oktober kunnen (koor)zangliefhebbers deelnemen aan het participatieproject Zing & Beleef van Stichting Vocale Muziek Limburg en het VNK-Limburg. Voor €12,50 p.p. laat dirigent Hans Veldhuizen deelnemers gedurende 2,5 uur ervaren hoe bijzonder het is om met elkaar te zingen.

 

Dirigentendag. Zaterdag vindt de Dirigentendag plaats, een educatieve ontmoetingsdag door en voor (jonge) professionele koordirigenten boordevol workshops over dirigeren, arrangeren en randvoorwaarden, klankvorming, ritmische vaardigheden, dirigeren van kinderkoren en het Gregoriaans. Ook verzorgt dirigent Leo Smeets de workshop ‘Dirigeren, dat wil ik ook wel eens proberen’ voor liefhebbers die altijd al eens de basisvaardigheden van het dirigeren hebben willen leren.

Het Open Limburgs Korenfestival 2018

Op zaterdag van 10.30 tot 18.15 uur en zondag van 13:30 tot 18:15 uur laten diverse koren zich van hun beste kant zien en horen om zo kans te maken op een aantal prijzen. De prijsuitreiking van dit Open Limburgs Korenfestival vindt plaats op zondag 7 oktober om 18.30 uur. Hierbij verzorgt Giocoso uit Weert, Limburgs Koor van het Jaar 2017, een concertprogramma. Al deze activiteiten zijn vrij toegankelijk voor publiek. Loop dus gerust eens de Theaterzaal van De Oranjerie binnen en geniet van internationale koorzang uit de Euregio!

 Activiteiten voor kinderen en jeugd. Op zondag 7 oktober worden kinder- en jeugdkoren verwelkomd voor het Limburgs Kinderkorenfestival om voor en met elkaar te zingen en vooral plezier te beleven aan koorzang. Parallel hieraan vindt het ZingDOOR!-festival plaats met een reeks zang- en muziekworkshops speciaal voor kinderen en jeugd. Ook kinderen die (nog) niet bij een koor zingen zijn hierbij van harte welkom!

Over VNK-Limburg. In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. Het VNK-Limburg treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Onder andere door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. De Limburgse Koordagen, die sinds 2014 worden georganiseerd, is hierbij het jaarlijkse hoogtepunt. Kijk voor meer informatie op www.vnk-limburg.nl.

Foto www.vnk-limburg.nl.

 

Geef een reactie