DAMES TTV LYBRAE HEERLEN NAAR TWEEDE RONDE EUROPACUP

 

 

TTV Lybrae Heerlen heeft zich in Denemarken geplaatst voor de tweede ronde van de ETTU-cup. Uiteindelijk eindigde de ploeg als groepswinnaar na een geflatteerde nederlaag tegen de thuisploeg Hillerod (2-3) en duidelijke overwinningen op het Spaanse Balaguer en Luzern uit Zwitserland (beide 3-0).

 

Zo simpel als bovenstaande cijfers doen vermoeden ging het echter niet in Noord-Denemarken. In de openingswedstrijd op zaterdagmiddag tegen Hillerod legde Rachel Gerarts de kopvrouwe van de thuisploeg (Mie Skov, nog uitkomend op de Olympische Spelen van Londen 2012) het vuur aan de schenen. Daarna brachten Shuohan Men en Elena Timina de Heerlense dames op voorsprong (1-2) maar daarna volgden twee thrillers waarin TTV Lybrae beide keren in de verlenging van de vijfde game het onderspit moesten delven. Shuohan was dichtbij een stunt tegen Mie Skov en Rachel kwam 9-3 achter in de vijfde game tegen Yan Sen, knokte zich terug, kreeg 2 matchpoints maar verloor toch met 17-15.

Een zware domper voor het team van coach Timina en debuterend teammanager Adriaan van Belzen. Veel tijd om te rouwen was er niet want enkele uren later wachtte de tweede partij tegen Balaguer. Die partij begon voor de verandering met twee partijen over de volle lengte waarbij Shuohan de eerste won en in de tweede partij de tijdregel van stal moest worden gehaald tussen de twee verdedigsters Timina en Prosvirnina. Timina toonde maar weer eens haar ervaring, haar vechtlust en enorme drive en won de vijfde game met 11-8. Rachel Gerarts rekende daarna af met Biscarri (en met haar nederlaag tegen Yan Sen) en bezorgde TTV Lybrae een verrassend ruime zege (die later dus van belang bleek bij het opmaken van de eindstanden).

Zondagmorgen liep alles redelijk gesmeerd tegen Luzern dat echter zeker niet het zwakke zusje in deze eerste ronde was en zowel van Hillerod als Balaguer nipt met 3-1 en 3-2 verloor. Nu stond er echter binnen anderhalf uur een 3-0 zege voor TTV Lybrae op het bord. Omdat Hillerod met 2-3 verloor van Balaguer eindigden drie teams gelijk en werd TTV Lybrae op onderling resultaat eerste en Hillerod tweede.

Shuohan Men debuteerde op Europees niveau voor de Heerlense formatie. Hoe is dat debuut bevallen? Men: “Goed! We zijn door naar de tweede ronde en zelf heb ik goede en mooie partijen gespeeld. En met drie zeges in vier enkelpartijen heb ik mijn steentje kunnen bijdragen. Ik ben benieuwd wat en waar de tweede ronde ons brengt!”.

Adriaan van Belzen was een andere debutant. Als teammanager wel te verstaan en hij blikt tevreden terug: “Natuurlijk hebben wij het voordeel van een ervaren rot als Elena Timina. Ze blijft ongeslagen als speelster maar ook haar rol als coach en natuurlijke leider van dit jonge team is van eminent belang. Als teammanager heb je het dan iets makkelijker.  Maar de rol is

me wel bevallen en smaakt naar meer. Daarom ben ik extra blij dat we de tweede ronde gehaald hebben. Op dit team en met alle supporters en sponsors er omheen kunnen we trots zijn”.

De tweede ronde is in het weekend van 20 en 21 oktober en bestaat opnieuw uit een poule van vier teams. De loting vindt maandag of dinsdag plaats. Zeker is wel dat de reis naar één van de de volgende drie landen gaat: Spanje, Tsjechië of Luxemburg.

Tekst en foto TTV Lybrae Heerlen

 

Geef een reactie