De eerste derby in het Kerkraadse in het voetbalseizoen 2018-2019 is gewonnen door KVC Oranje. In Spekholzerheide, op bezoek bij FC Kerkrade-West, werd het maar liefst 7-0 voor de mannen van trainer Paul van Putten.

 

 

 

Vooraf was oranje-wit uit Bleijerheide als favoriet bestempeld voor deze confrontatie. Dat vond zijn grondslag in de uitslagen in de bekerduels, de eerste competitieronde , van beide teams, alsook in de mutaties die de beide selecties in de zomer hebben ondergaan. Kon de afgelopen voetbaljaargangen FC Kerkrade-West meestal als grootste kanshebber op winst in de onderlinge ontmoetingen worden aangewezen, nu lag dat anders.

De thuisclub, getraind door Bart Vreuls, had ook pech. In de eerste minuut mocht Jordi Schmitz, in de regionale krant een dag later bestempeld als de spelmaker die vrijuit zijn gang kon gaan, op links, halverwege de speelhelft van FC Kerkrade-West, een vrije trap nemen. Met zijn rechter stuurde hij de bal richting de verre paal van de veste van thuisclubkeeper Mike Betrand. Iedereen, incluis Betrand zelf, keek toe zonder in te grijpen, met als gevolg dat de bal tegen de binnenkant van het zijnet kon ploffen: 0-1.

Een minuut later had het zomaar 1-1 kunnen zijn, Na een fraaie aanval over rechts van de thuisclub, hoewel volgens meerdere aanwezigen met een luchtje van buitenspel, leek jessey Schins voor de 1-1 te gaan zorgen. Dat echter werd in extremis voorkomen door Tom Konings van KVC Oranje, die later tot ‘man of the match’ zou worden gebombardeerd.

In het verdere verloop van de eerste helft bleek inderdaad dat KVC Oranje momenteel over meer voetballend vermogen beschikt. Niettemin kon er vooralsnog nog maar één treffer worden bijgeschreven. Die kwam op naam van Ritch Vienerius. Mike Bertrand kon een inzet van Mel Angerer nog wel pareren, maar de bal belandde voor de voeten van de ‘oudere’ Vienerius en die maakte dus geen fout: 0-2.

Rond het uur viel de derby definitief in het slot. Een inzet van Chris Frauenrath belandde op de lat, waardoor de thuisclub leek te ontsnappen, maar in de rebound maakte Mitchel Flecken geen fout. Hij schoot beheerst binnen: 0-3. Even later soleerde Martijn Sangen op rechts de zestien binnen, omspeelde twee opponenten en gaf een voorzet, die door Dylan Leclair tegen het net werd gewerkt: 0-4.

In het verdere verloop wist KVC Oranje nog een aantal keren voetballend door de defensie van  FC KerkradeWest te combineren. Dat resulteerde in nog drie, deels fraaie, doepunten. De wellicht mooiste hiervan kwam, met een fraaie tegendraadse kopbal, op naam van Chris Frauenrath.  Hij tekende voor de 0-5 en 0-6, terwijl Mel Angerer voor het slotakkoord zorgde: 0-7.

Door de overwinning is KVC Oranje medekoploper in 4B. Dat zegt na pas twee speelrondes natuurlijk nog maar weinig tot niets. Wel kan worden genoteerd dat komende zondag de eerste topper op het programma staat, als SV Brunssum in Bleijerheide op bezoek komt. Die ploeg heeft namelijk ook vier punten vergaard. FC Kerkrade-West gaat zondag op bezoek bij het eveneens goed uit de startblokken gekomen Rood Groen LVC’01.

Foto’s®Parkstadactueel-Tom de Cock

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie