FC Hoensbroek 1 – GSV’28 1: 4-1(1-0).

Scoreverloop: 45+1e min. 1-0 Bas Coenen, 55e min. 1-1 Bram Hanssen, 61e min. 2-1 Bas Coenen(pen.), 72e min. 3-1 Stijn van Rhenen en 84e min. 4-1 Christiaan Meurders.

FC Hoensbroek heeft zich prima hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Haelen. In Hoensbroek werd GSV’28 op een 4-1 nederlaag getrakteerd.

In de warming-up moest FC Hoensbroek in eerste instantie een tegenvaller incasseren. Aanvoerder Dennie de Vries moest met een blessure al voortijdig afhaken. Maar de thuisploeg leek hier niet van onder de indruk en liet vanaf minuut één zien dat er maar weinig te halen viel voor GSV. Zo zag Stijn van Rhenen al na 2 minuten zijn schot rakelings naast gaan en schoot Robert Wijnen niet veel later maar net voorlangs. Aan de overzijde was het Ken Schattenberg, die namens GSV’28 geheel vrijstaand de bal met de kop maar halfjes schampte en dus een prima kans liet liggen. Halverwege de 1e helft was het doelman Marvin Janssen, die de nodige moeite had met een schot van Elko Doven. Een paar minuten later schreeuwde heel GSV om een strafschop. Een kopbal van Tim Boosten zou door Hoensbroek-verdediger Christiaan Meurders met de hand beroerd zijn. Scheidsrechter Tissingh wilde hier echter niets van weten en wuifde alle protesten van GSV stoïcijns weg. Aan de overkant was het vervolgens Stijn van Rhenen, die meende recht te hebben op een strafschop. Maar ook hier liet de leidsman in het zwart gedecideerd doorspelen. Tussendoor kwam Hoensbroek ook nog een keer goed weg, toen een scherpe vrije trap van captain Marco Thoma maar rakelings voorlangs ging. In blessuretijd was er wel de verdiende voorsprong voor FC Hoensbroek. Een prima aanval via Guyvan Maessen en Corneé Frissen bracht de bal uiteindelijk bij Bas Coenen, die attent kon binnen tikken: 1-0.

Na de thee was het wederom FC Hoensbroek, dat fel van leer trok. Toch was het de gastenploeg, die dicht bij de gelijkmaker was. Een listige lob van Tim Booten werd door Hoensbroek-doelman Jeffrey Boon prima gekeerd.  Hierna waren het de mannen van René Smeets, die verzuimden op een 2-0 voorsprong te komen. Zo zag Elko Doven zijn inzet op de paal belanden en was Stijn van Rhenen twijfelend om een prima voorzet van Mike Knarren binnen te tikken. Een paar minuten later kreeg Hoensbroek hiervoor de rekening gepresenteerd. Een vrije trap van Bram Hanssen glipte onder de armen van Jeffrey Boon door, waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen. Diezelfde Boon ging enkele tellen later wederom in de fout. Pardoes speelde hij de bal zomaar in de voeten van Jordi Janssen. Maar met een katachtige reactie wist Boon de schade zelf weer te repareren. Na een kwartier spelen stond FC Hoensbroek wederom op voorsprong. Een schot van Lars Knibbeler werd door Marco Thoma met de hand geblokkeerd.

 

Scheidsrechter Tissingh kon niks anders doen dan een strafschop toe te kennen en Thoma de rode kaart tonen. Bas Coenen schoot de toegekende strafschop vervolgens onberispelijk binnen: 2-1. Hierna was het voor FC Hoensbroek een koud kunstje om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Op prima aangeven van Yannick Kramer was het Stijn van Rhenen, die vanuit de draai voor 3-1 zorgde. Het was vervolgens aan doelman Janssen van GSV te danken, dat de score niet nog verder opliep. Want prima schoten van Bas Coenen en Stijn van Rhenen werden door de jonge goalie prima onschadelijk gemaakt. Toch was het slotakkoord voor FC Hoensbroek. Op aangeven van Stijn van Rhenen was het Hoensbroek-aanvoerder Christiaan Meurders, die met zijn eerste competitie doelpunt ooit voor de 4-1 eindstand zorgde.

Na afloop straalde trainer René Smeets van oor tot oor: Zo zie ik mijn ploeg graag spelen. Met het mes tussen de tanden proberen te tegenstander onder druk te zetten. Dat hebben wij vandaag perfect gedaan. Nu is het zaak om deze lijn in de komende wedstrijden door te trekken.

Collega-trainer Bart Meulenberg was uiteraard enorm teleurgesteld in zijn ploeg: Wij kwamen vandaag op alle fronten tekort en hebben geen enkel moment aanspraak kunnen maken op een goed resultaat. Op de zege van Hoensbroek valt niks af te dingen.

 

Foto’s®Parkstadactueel- Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie