Schaesberg start goed aan de derby tegen EHC en is de eerste 15 minuten de bovenliggende partij. Het komt hierin ook op voorsprong, door een beauty Bryan Schachtschneider, 1-0. Hij volleerde de bal van buiten het strafschopgebied, keihard in de goal. Daar waar je verwacht dat een doelpunt vertrouwen moet geven, was het juist EHC die vervolgens initiatief overnam. Nadat Kaïn Boers zijn goal nog schoon hield en de paal in de weg stond, was het onnodig balverlies van Schaesberg, die de gelijkmaker van EHC niet meer kon voorkomen, 1-1 van Imad Haddadi.

Na de 1-1 ontstond er een open wedstrijd, waarin Schaesberg zichzelf te kort deed. Schaesberg kwam er een aantal keer goed uit, Cliff Pötgens, Erik Gerrits en Brian Stevens wisten helaas het net niet te vinden. Een vrije trap van Erik Erps werd op een katachtige manier tegen de paal getikt, door doelman Collin van Eijk.

Het is vervolgens Brian Stevens die helaas noodgedwongen naar de kant moet met een blessure. En daar waar iedereen dacht met een gelijke stand te gaan rusten, was het Mitch Kok die van dichtbij de 1-2 scoorde. Een domper voor Schaesberg, zo vlak voor rust. Zeker omdat het de eerste helft minimaal gelijkwaardig was aan EHC.

De tweede helft start Schaesberg erg fel en gretig, het gaat gelijk op zoek naar de gelijkmaker. EHC wankelt en Cliff Pötgens zijn vrije schietkans, mist helaas voldoende snelheid. Invaller Thijs Nieuwland aan de zijde van EHC, maakt in eens uit het niets de 1-3. En een paar minuten later wordt slecht uitverdedigen, direct afgestraft en staat het zelfs 1-4 (Roel Hendriks).

De mentale klap na deze snelle doelpunten, is groot. Schaesberg dat tot dan toe goed in de wedstrijd zit en EHC goed partij geeft, is het dan even kwijt. EHC voelt zich gesterkt door de doelpunten en voetbalt vrolijk verder. De 1-5 wordt gescoord door oud-ploeggenoot Tim Maassen.

Schaesberg is helaas al vroeg in het seizoen geteisterd door meerdere blessures, waardoor er zelfs twee (jeugd)spelers ingezet worden. Noah van Dijk (17 jaar) en Noah Ngodici (16 jaar), laatstgenoemde scoort bij zijn debuut zelfs de 2-5 uit de rebound, nadat het schot van Ronald Geuskens werd gekeerd door de doelman. Een mooie opsteker voor hem en voor de club het bewijs om te blijven investeren in de jeugdopleiding. Zodat de aanwas van jonge talenten gegarandeerd blijft.

Schaesberg probeert de stand dan nog wat dragelijker te maken en gaat op zoek naar eerherstel. Helaas blijft het hierbij en staat er grote uitslag op het scorebord. Iedereen is het erover eens, dat dit wel erg geflatteerd is.

Deze week de boel snel oplappen, we hebben lange tijd goed partij kunnen bieden. Daar moeten we vertrouwen uit putten en hopelijk sluiten er volgende week weer een aantal jongens aan. Want dan wacht de lastige uitwedstrijd naar Wittenhorst en moeten we er weer staan.