Cultuurhuis Heerlen & Ap-Art Events presenteren  

Zaterdag  6 oktober 

20.30 uur / 
Magic Music Night

De entree voor dit zeer exclusieve concert bedraagt:
€ 15 in de voorverkoop
€ 18 aan de avondkassa
Er zijn slechts 200 zitplaatsen dus reserveren of vooraf kopen van kaarten wordt aanbevolen. Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal kaarten)

BESTEL TICKETS

 

 

Op zaterdag 6 oktober een Magic Music Night in het Cultuurhuis Heerlen om je vingers bij af te likken. Op het programma staat het duo Eric Vloeimans (trompet) en Egbert Derix (piano). Een duo dat binnen de hedendaagse, Nederlandse, jazz-scene tot de absolute top gerekend mag worden. Een spannend avontuur van piano en trompet.
Egbert Derix
Pianist en componist Egbert Derix (Horst, 1969) vindt in Eric Vloeimans , een van ’s werelds beste trompettisten, een maat om mee te excelleren. Vloeimans geniet internationale bekendheid met zijn bijzonder eigen klank en kan als geen ander fluisteren op zijn trompet. De musici spelen op het scherpst van de snede zonder strak voorop gezet plan en dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig en altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol reislust en verrassingen.
Egbert Derix werkt regelmatig samen met Iain Matthews, Supertramp-saxofonist John Helliwell, de Marillion zangers Steve Hogarth en Fish en speelt op concertpodia in Europa en de VS. Derix won samen met Gerard van Maasakkers de Annie MG Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied. Hij bracht onlangs een dubbel album uit onder de titel ‘Falco’ met daarop solo piano uitvoeringen van louter eigen werk. Bij het concert in De Maaspoort zullen Derix en Vloeimans zeker enkele composities van dit album ten gehore brengen.
Eric Vloeimans
Eric Vloeimans begon in de jazz en geïmproviseer­de muziek, maar inmiddels voelt deze gigant op trompet zich, net als Derix, in veel verschillende stijlen thuis, waar­onder pop en klassiek. Hij speelde met veel sterren als Mercer Ellington, John Taylor, Jasper van ‘t Hof, Wayne Horvitz, Charlie Mariano, Nguyên Lê, Jimmy Haslip, Philippe Catherine en Eric Vaarzon Morel en toporkesten als het Rotterdam Philharmonisch, de Holland Baroque Society, het Matangi Quartet en het Concertgebouworkest.
De heren zijn aan elkaar gewaagd, kennen elkaar goed en delen steeds vaker het podium om daar samen het avontuur aan te gaan.
Foto ap-artevents.nl

Geef een reactie