Na het onnodige verlies vorige week thuis tegen Passart-VKC toog de ploeg van trainer Mike Bischops deze zondag richting Bochholtz voor de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen WDZ. Deze ploeg had een goede start achter de rug met 6 punten uit 2 wedstrijden, en begon dan ook vol vertrouwen aan deze wedstrijd. Al na 1 minuut kon het eerste schot worden genoteerd van Jeroen Hunen dat echter naast het doel van Toine Diederen zeilde. Daarna behield de thuisploeg een licht veldoverwicht en concentreerde RKHBS zich op de tegenaanval. In de 20ste minuut kwam Bas Hunen van de thuisploeg goed door over rechts, schoot op doel, maar vond goalie Toine Diederen op zijn weg. Even later lag de bal aan de andere zijde van het veld op de stip. Een diepe bal van Bram Bemelmans richting Yarin Meessen werd door een centrale verdediger van de thuisploeg met de hand geraakt en de piepjonge en goed leidende scheidsrechter Lorenzo Crijns floot voor een strafschop. Deze werd benut door Yarin Meessen waardoor RKHBS op 0-1 kwam.

WDZ was met name over de rechterzijde gevaarlijk. Bas Hunen maakte zich met een goede actie vrij en zette goed voor op Stijn Brands die maar net over kopte. WDZ bleef aanvallen maar vond geen gaatje in de defensie van RKHBS. Daardoor besloot de vroeg in de wedstrijd voor Roy Brasse ingevallen Jop Bleijlevens het van veraf te proberen en met succes. Na balverlies van RKHBS schoot hij van circa 20 meter, met een Sontagsschuss, de bal prachtig in de kruising, waarbij hij Toine Diederen kansloos liet: 1-1. RKHBS reageerde direct en viel aan, maar toch leek de thuisploeg op voorsprong te komen na een messscherpe counter over rechts. Jeroen Hunen stuitte echter vrij voor het doel op de betrouwbare Toine Diederen. Even later was ook deze geklopt, maar kon Jasper Berger op de lijn redding brengen, waardoor de ploegen gingen rusten met een 1-1 op het scorebord.

In de tweede helft moest Cyriel Palmen al snel vervangen worden wegens een blessure waardoor Jeroen Bothmer in de ploeg kwam. WDZ zette RKHBS vast op eigen helft, en de jongens van de Heerlerbaan gokten op de counter. Dit had bijna succes toen Yarin Meessen maar net voor langs schoot, en even later Mick Mijnes alleen met een duw van de bal kon worden gezet in de 16 meter. De scheids van dienst deed hier echter niets mee. De thuisploeg bleef aanvallen, en het was maar goed voor RKHBS dat de met de rug naar het doel staande Jeroen Hunen voor een hakballetje koos in plaats van af te leggen op een vrijstaande medespeler. Na een pass van Bram Bemelmans ging Yarin Meessen sterk door, maar de hoek was te klein om de keeper van de thuisploeg te verschalken. De thuisploeg bleef drukken maar RKHBS verdedigde geconcentreerd en gaf geen krimp. Toch ging de ploeg van Heerlerbaan met lege handen naar huis. In de 42ste minuut mocht de thuisploeg een corner nemen vanaf de rechterzijde. De bal ging over de man aan de eerste paal, Toine Diederen kon de bal nog uit de doelmond boxen, echter tegen de inlopende Sander Marsman aan, waardoor het leer alsnog in het doel verdween: 2-1. RKHBS wilde aanzetten voor een slotoffensief, maar dit werd de kop ingedrukt door een onterecht 3de tegendoelpunt vlak voor tijd. Bij een diepe hoge bal, die weggekopt leek te gaan worden door een verdediger, maakte de aanvaller van de thuisploeg een overduidelijke duwfout, die echter over het hoofd werd gezien door de scheids. De aanvaller van WDZ mocht samen met een collega vrij richting het doel van Toine Diederen die kansloos werd gelaten door het schot van Jeroen Hunen: 3-1. Volgende week staat het thuisduel tegen Eijkenderveld op het programma.

Foto®Parkstadactueel/ Tom de Cock

Geef een reactie