Doe mee aan de Nacht van de Nacht op 27 oktober!

In de nacht van zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober organiseren de Natuur- en Milieufederaties voor de veertiende keer de Nacht van de Nacht. Tijdens deze nacht worden door het hele land activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Ook doven gemeenten en bedrijven onnodige verlichting en laten bekende landmarks de lampen uit voor een donkere nacht.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een prachtige sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Met de Nacht van de Nacht wil de gemeente duisternis in Onderbanken terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

EVEN HET LICHT UIT EN LAAT HET DONKER DONKER!

Vorig jaar deden ruim 40.000 deelnemers mee aan een van de 300 activiteiten. Meer dan 200 gemeenten en bedrijven doofden onnodige verlichting. Op de website van de Nacht van de Nacht (www.nachtvandenacht.nl) kunt u zien dat zich al diverse organisaties aangemeld hebben met activiteiten, alsmede gemeenten en organisaties die hun verlichting doven. U kunt meehelpen door tijdens de Nacht van de Nacht onnodige buitenverlichting en reclame uit te doen. Alle beetjes helpen om van de Nacht van de Nacht 2018 een groot succes te maken.
De gemeente Onderbanken sluit zich als Millenniumgemeente aan bij de Nacht van de Nacht. Wij stellen het op prijs als inwoners en lokale bedrijven met dit initiatief meedoen door zoveel mogelijk lichtbronnen op 27 oktober 2018 uit te schakelen.

Tekening Nacht van de Nacht en Fotomontage®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

Geef een reactie