Naeve de Kerk-tour van Frans Pollux naar Waubach 

Tijdens de bewonersbijeenkomsten over de herinrichting van de Oude Markt en omgeving in Waubach heeft de gespreksleider van de bijeenkomsten, Frans Pollux, afgesproken een lied te schrijven over Waubach en de Oude Markt. Dat lied zal door hem gezongen worden tijdens de officiële heropening van de Oude Markt en omgeving.

U krijgt de kans om mee te werken aan de realisatie van de tekst van het lied. Frans Pollux toert namelijk door Limburg met zijn ‘Naeve de Kerk-tour’ en geeft op zondag 21 oktober een optreden in Waubach. Hij speelt daar in Theater Landgraaf. Aan de hand van typisch hedendaagse dorpsproblemen – ontgroening, vergrijzing, de kracht van krimp – haalt Frans Pollux in een muzikale talkshow verhalen op, samen met de inwoners van het dorp.Is een dorp nog leefbaar zonder pinautomaat? Komen jongeren weer terug zodra ze kinderen krijgen? En hoe gaat het ondertussen met de fanfare? Vragen die in ieder dorp leven en centraal staan in de concertreeks Naeve de Kerk van Frans Pollux. De tour brengt Pollux en band langs acht Limburgse dorpen. In elk dorp haalt Frans Pollux één verhaal op dat hij verwerkt in een liedje. De liedjes worden opgenomen, gebundeld en uitgebracht op het conceptalbum Naeve de Kerk, dat wordt gepresenteerd tijdens een groot slotconcert op zondag 20 januari 2019 in Theater de Maaspoort in Venlo. Via Facebook en website kunnen de bezoekers van de concerten vervolgens de totstandkoming van ‘hun’ plaat volgen.

Op zondag 21 oktober om 14.00 uur vindt deze muzikale talkshow plaats in Theater Landgraaf en wordt ondersteund door Jong Nederland Waubach. Een echte, ouderwetse matinée voorstelling. Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van Frans Pollux ». Pak die kans om samen met hem het lied van Waubach en de Oude Markt te maken!

Geef een reactie