Gisteren stond de uitwedstrijd tegen Oirschot op het programma. Drie jaar geleden konden wij kampioen worden in Oirschot, maar gebeurde dit helaas niet. Uiteindelijk werden we thuis kampioen, maar we waren vandaag vastbesloten om dit keer wel de 3 punten mee naar huis te nemen!
De voorbespreking was kort en krachtig. Vandaag moesten weer eens ons eigen goede spel laten zien en winnen was het enige doel!

Tijdens het inspelen kwamen we erachter dat het veld heel erg nat was. Dit was enorm wennen, passes moesten veel harder dan normaal. Het was warm, maar we begonnen gefocust aan de wedstrijd. Wij begonnen met bal, maar al snel werd duidelijk dat het veld ons nog niet goed lag. We moesten even inkomen en het spel ging nog niet soepel. Het was wel al snel duidelijk dat we hier zeker moesten winnen, want we waren de betere partij. De eerste 10 minuten gaven we Oirschot te veel ruimte, waardoor ze makkelijk konden samenspelen. Rond de 20ste minuut kwam Kaja op snelheid op aan de rechterkant, Laura schreeuwde (goed vaak en hard) naar Kaja voor de bal. Laura stond namelijk helemaal vrij aan de linkerkant van de cirkel, Kaja speelde de bal en ja hoor Laura scoorde! Het geschreeuw was niet voor niets. We stonden 0-1 voor.
We kwamen steeds meer in het spel, maar helaas kreeg Oirschot voor rust nog een strafcorner. Helaas liep Esmee (volgens de scheids) te vroeg uit en stonden we met een man minder in de strafcorner. Hier maakte Oirschot goed gebruik van en het werd 1-1.

Met deze stand gingen we de rust in. Paul vertelde dat we goed stonden te spelen, bij de voorhoede ging het precies zoals het hoorde. Alleen verdedigend moesten we onze taken beter oppakken.

We gingen de tweede helft met goede moed in. Noa moest de plek van Indy op linksachter overnemen, want Indy moest geblesseerd stoppen. Dit was wennen, maar ging prima, totdat Noa helemaal omver werd gelopen. Ook Noa moest geblesseerd van het veld. Meike vd Berg schakelde snel en nam Noa’s plek over. Ons B’tje Sam viel in op het middenveld! We kregen in de tweede helft heel veel kansen en stonden goed te spelen. Inez liep vaak op aan de rechterkant met veel snelheid, maar werd dan meerdere keren helemaal omver geduwd. Helaas waren wij de enige die dit vonden…We combineerde goed en Oirschot heeft bijna geen kansen gehad. Tien minuten voor het einde kreeg Sam de bal op kop, Sam haalde uit en scoorde in het rechterhoekje! (Het eerste doelpunt van Sam voor Dames 1!!) We stonden 1-2 voor! Nu moesten we de rust bewaren en blijven combineren. Vlak voor eind kregen we natuurlijk nog een strafcorner tegen, maar deze werd goed verdedigd.

De eindstand was 1-2 en we hebben onze eerste 3 punten bij een uitwedstrijd binnen!
Volgende week hebben we een weekend vrij, dus hopelijk zijn alle geblesseerde dan weer topfit

Namens Nova Dames 1,/Malou Putzeist

ArchiefFoto’s®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

 

Geef een reactie