UOW ’02 speelt gelijk bij “angstgegner” RVU!

 

 

In de altijd moeilijke wedstrijden tegen het fysiek sterke RVU  miste UOW ’02 vandaag enkele basisspelers door blessures en vakantie en bovendien was ook vandaag onze Hoofdtrainer Wim Zagar afwezig in verband met droeve familieomstandigheden. Uiteraard wilde het team onze trainer met een goede prestatie tegen onze “angstgegner” van de laatste seizoenen een hart onder de riem steken.

 

RVU startte voortvarend in de wedstrijd en was zeker de 1e helft het betere team en drukte UOW ’02 in de verdediging. RVU was vooral gevaarlijk middels corners en vrije trappen en wist in de 12e minuut via hun aanvoerder de score te openen 1-0. In de 14e minuut was het bijna 2-0 , maar de bal ketste via de onderkant van de lat terug in het veld en bij de rebound was keeper  Sandro Aruvaino ter plekke. Pas in de 34e minuut was UOW ’02 gevaarlijk  en scoorde Tom Dautzenberg de gelijkmaker . Maar deze treffer vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter, die het doelpunt wegens een overtreding afkeurde. Dus bleef de ruststand 1-0 in het voordeel van RVU.

In de rust moest interim Trainer Kenneth Wetzels enkele tactische aanpassingen aanbrengen, die het spel van UOW ’02 zeker ten goede kwamen. In de beginfase wuifde scheidsrechter Engelen nog een loepzuivere penalty voor UOW ’02 weg en moest Tom Dautzenberg al snel met een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door jeugdspeler Ian Essers, die daarmee zijn debuut voor het 1e team maakte.

In de 58e minuut scoorde Daan Dela Haije na goed voorbereidend werk van Daniël Karsten  de verdiende gelijkmaker 1-1. UOW ’02 wilde nu meer en kreeg ook enkele goede kansen, maar zoals zo vaak viel de treffer aan de andere kant. Tegen de verhouding in scoorde RVU in de 71e minuut via een snelle counter door de zojuist ingewisselde speler de 2-1. UOW ’02 toonde nu karakter en na enkele gemiste kansen was het verdediger Rowan Kölker die in de 85e minuu  uit een goed genomen corner van Kay Hintjens de gelijkmaker inkopte  2-2.

Zo eindigde deze pittige wedstrijd voor UOW ’02 met een gelijkspel, wat zeker gezien de omstandigheden een goed resultaat was. Volgende week staat een moeilijke uitwedstrijd op het programma. De altijd spannende Landgraafse derby tegen SVN!

Wij wensen het UOW ‘02 team en de staf voor zondag natuurlijk nog meer succes toe en hopen dat de kraker van de week ook punten zal opleveren!

ArchiefFoto®Parkstadactueel/ Tom de Cock

 

 

Geef een reactie