Heksenberg e.o. gaan een geweldig Oktoberfest beleven 

                        

Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg heeft zorg gedragen voor optimale Tiroler entertainment

Wanneer de zomer voorbij is dan is het weer tijd om te denken aan de viering van de zo veel besproken en gezellige oktoberfeesten. Na de opening van de wereldberoemde bakermat van genoemde oktoberfeesten, t.w. in de Zuid Duitse stad München, volgen ook in eigen contreien her en der de oktoberfeesten. In Heerlen, Sittard en Brunssum zijn deze feesten al uitgegroeid tot hoogstaande gezelligheid evenementen. Maar dit wil geenszins zeggen dat deze gezelligheid ook niet te vinden is kleinere organisaties. Integendeel zelfs. Een heel goed voorbeeld hiertoe is al een aantal jaren het geweldige Oktoberfest in Heksenberg, onder perfecte organisatie van Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg. Uiteraard gaat in het gemeenschapshuis Hei Grindelweg vanaf 20.00 uur dit Oktoberfest over de bühne en wel komende zaterdag 20 oktober.

Het belooft weer een, zoals zo mooi te omschrijven, “bombestimmung “ te worden voor slechts 5 euro entree. Oktoberfest Heksenberg 2018 zal zeker ook kleurrijk worden middels de aanwezigheid van de vrouwelijke en mannelijke bezoekers respectievelijk in dirndljurken en lederhosen, dit concept doet dan ook niet onder voor grotere evenementen. Alles draait immers om gezelligheid waarbij natuurlijk (Weizen)-bier niet mag en zal ontbreken. Daar staat Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg garant voor. Dus is dit Oktoberfest 2018 Heksenberg zeker weer een aanrader om erbij aanwezig te zijn.

Maar een grote stimulans om dit gezelligheid feest te laten slagen is uiteraard genieten van de onvervalste Tiroler muziek. Welnu, Stichting Gemeenschapshuis heeft hier optimaal voor gezorgd, want orkest AlpenFever en orkest Tiroler Ohne Berge zullen hiertoe hun beste muzikale aspiraties voor het voetlicht brengen. Hieronder van de twee orkesten hun aansprekende biografie.

AlpenFever, Zo klinkt de bandnaam van deze 2 volbloed muzikanten, Bart en Peter. Sedert einde 2007 zijn deze 2 broers succesvol onderweg in de wereld van de ‘Volkstümliche Musik’. Reeds op zeer jonge leeftijd verloren zij hun hart aan de ‘Tiroler Volksmusik’ en in het bijzonder aan de muziek uit het Zillertal.

Het Tiroler ‘Fever’ kreeg hen voor het eerst te pakken tijdens de zomer van 1983. Beide broers waren toen met de hele familie voor de eerste keer met vakantie in Finkenberg in het Zillertal. De bergen en die typische ‘Gemütlichkeit’ maar in het bijzonder de ‘Zillertaler Musik’ had hen direct goed bevallen Muzikaal geïnspireerd door de Zillertaler muziekgroepen  begonnen beide broers reeds op jonge leeftijd muziek te maken.

Maar om nu de échte tiroler-sound te kunnen brengen, begrepen de broers dat er hen muzikaal nog iets ontbrak t.w. een gitaar en natuurlijk een Steirische Harmonika. In zeer korte tijd bespeelde Bart met volle overgave zijn Steirische Harmonika.en Peter zijn gitaar en jawel … ‘AlpenFever’ werd/was geboren.

Intussen heeft het duo reeds grote podiumervaring en zijn ze als ‘de beste’ op elkaar ingespeeld. Een ‘AlpenFever-Bühnenprogramm’ is dan ook een feest voor jong en oud: pompende Polka’s, vlotte Boarischer’s, stemmige walsen, bekende schlagers maar zeker en vast ook actuele stemming- en après-ski hits staan op de playlist van AlpenFever.Deze partyband staat dan ook garant voor de échte Tirolersfeer op vele podia en is daardoor zeer geliefd in binnen- en buitenland. Sinds de zomer van 2013 is AlpenFever onder contract bij het bekende platenlabel ‘Tyrolis’ uit Oostenrijk. Ze brachten met succes het album ‘Aus meinem Herz lacht die Musik’ uit. Ook stonden ze zelfs enkele weken op nr.1 in de Oostenrijkse en Duitse “Volksmusik-Hitparade. werd recent met veel succes uitgebracht, dat blijkt ook uit het feit dat de 2 broers reeds enkele weken op ‘Nr.1’ stonden in de ‘Volksmusik-Hitparade’ in zowel Duitsland als Oostenrijk.

 

Tiroler Ohne Berge Lustige Tiroler Musik van Nederlandse bodem. Met Tiroler Ohne Berge (TOB) is het altijd feest. Tiroler Ohne Berge bestaat uit muzikanten die allemaal uit een muzikaal gezin komen. Voor het grootste gedeelte bestaat deze band uit deze directe regio een combinatie van twee families. De Zerdoners zijn de kleinkinderen van de muzikanten van de voormalige “The Regento StarsenDe Lustige Dorfsmusikanten”.

Het ontstaan van TOB komt voort uit een eenmalig optreden voor een speciale gelegenheid. Vanwege groot succes op deze avond hebben ze samen besloten om TOB op te richten. Na drie maanden hard werken konden ze een aantal kleinere optredens verzorgen. 2018 zou voor hen een pilot moeten worden. Omdat er bij ieder optreden meerdere aanvragen kwamen, hebben ze hun programma uitgebreid tot een volwaardig avondvullend programma. Gezien de animo bij de muzikanten, hebben ze grote plannen om orkest TOB groots weg te zetten. Op 6 april 2019 gaan ze in Corneliushuis Heerlerheide een geheel eigen avond programmeren waarbij collega muzikanten “ Die Jungen Zilertaler” hun eerste editie zullen bijstaan.

 

Kortom, Oktoberfest Heksenberg, wordt met deze muzikale inbreng van de twee orkesten, weer een knaller van de bovenste plank.

 

 

 

Geef een reactie