Op vrijdag 12 oktober speelden de dames 1 van VCH een thuiswedstijd tegen het 7e damesteam van ADC.  De dames van VCH waren deze wedstrijd wederom niet op volle sterkte aanwezig door 2 blessures in hun team. Zij werden daarom weer gesterkt door 2 enthousiaste jeugdspeelster, Iris Driemann en Merel Verbeek.

Het damesteam van ADC 7 was zeer gemotiveerd om het op te gaan nemen tegen VCH. “Hup ADC!!!” galmde vele malen hard door de zaal op Bekkerveld heen. De thuisploeg liet zich hierdoor niet weerhouden om vanaf het begin direct geconcentreerd te gaan spelen.  Zij kwamen al snel op een mooie voorsprong in de eerste set en wisten deze relatief gemakkelijk naar zich toe te trekken.

Ook de 2e set ging redelijk gemakkelijk en zat vrij snel in de pocket met een stand van 25-10. Hierin zat wederom een mooie opslagserie van Cleo Lems. Tegelijk werden er ook veel goede ballen gebracht in de pass en er werd mooi verdedigd, waarna de ballen mooi aan het net afgemaakt konden worden. Hierin hadden Jeanne Heil en Melanie Verbeek een mooi aandeel. De 2 jeugdspeelsters werden ingezet en kregen de kans meer wedstrijdervaring op te doen. Iris Driemann liet zien een goede midden-aanvalster te zijn en sloeg vol durf een aantal leuke ballen.

In de derde set kwam VCH even in de problemen en wist het vechtende ADC 7 bij te komen tot een score van 18-18. Een wissel, waarbij de licht geblesseerde Chantal Rijken haar aandeel nam in de aanval, wist het tij direct te keren en de set ging met een winst van 25-18 ook naar VCH toe. Deze set had wel heel wat leuke rally’s en nam even veel tijd in beslag als de eerste 2 sets samen.

De 4e set werd daarna opnieuw goed gefocust maar ook ontspannen gespeeld door de dames van VCH. Hierbij de complimenten voor spelverdeelster Marcella Smeets, zij haalde hele mooie ballen van de vloer en wist tegelijkertijd de spelverdeling mooi te brengen bij de gretige aanvalsters. Ook deze set ging naar VCH met een score van 25-14.

Op zaterdag 27 oktober vervolgt VCH ds1 de competitie, maar dan bij ADC tegen het 9e damesteam van deze vereniging.

Tekst VC Heerlen/Chantal Rijken dames 1 en  Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno