De Beekdaelenroute vormt de groene ruggengraat van de gemeente Beekdaelen. Een aantrekkelijke fiets- en wandelroute voor toeristen, recreanten en inwoners door de natuur en langs interessante bezienswaardigheden. Met de landschappelijke diversiteit die de route doorkruist, is het belangrijk dat de route een herkenbare identiteit heeft. De Beekdaelenroute speelt in op het bestaande natuur- en cultuurlandschap, bevordert de lokale economie en geeft hier een impuls aan.

Samenwerking gemeente Brunssum. De Beekdaelenroute loopt deels door de gemeente Brunssum. Beide gemeenten hebben daarom besloten om dit project gezamenlijk op te pakken. De Provincie Limburg stelt hiervoor een mobiliteitssubsidie ter beschikking.

Fysiek verbinden van iconen .Door de aanleg van deze route worden bekende en onbekende iconen fysiek met elkaar verbonden. Onderdeel van de route zijn onder andere de Reus van Schimmert, de Mulderplas in Thull en het zweefvliegveld in Schinveld. De Beekdaelenroute verbindt ook de dorpskern Schinveld en het Schutterspark in Brunssum met het Clemensdomein. De aansluiting van de Beekdaelenroute op de Leisure Lane zorgt voor een brede ontsluiting van de route op een uitgebreid (fiets)routenetwerk.

Respectvol. De route verloopt grotendeels via bestaande wegen en nieuw aan te leggen delen. Onlangs is de betonverharding van een deel van deze route bij het Zwarte Paadje/Beekweg aangelegd. Zodra het beton is uitgehard, worden de bermen afgewerkt, markeringen aangebracht en ter oriëntatie van de bezoeker solar leds geplaatst.

Tekst en foto Gemeente Onderbanken

Geef een reactie