Limburgse wedsternrijdster succesvol op internationaal toptoernooi in Aken

 

 

Westernruitster Tanya Akin geeft ze met haar quarterpaard HS Sonitas Smartlena de tweede plaats veroverd op  het onderdeel cutting tijdens het Q18 International DQHA Championship in Aken. Cutting is een sport waarbij een ruiter met enkele helpers te paard een koe gedurende twee en een halve minuut gescheiden moet zien te houden van de kudde. Waar het bij de traditionele dressuur gaat om timing, souplesse en de esthetische samenwerking tussen ruiter en paard, gaat het er bij westernriding beduidend wilder aan toe. Talloze cirkels, vliegende galopwissels, rundowns en sliding stellen de hoogste eisen aan inzicht en atletisch vermogen van paard en ruiter. Amazone Tanya Akim komt uit voor Hagenback Stables in Wijnandsrade

Foto Westernruiter Wijnandsrade

Geef een reactie