Wereldster Katherine Jenkins geeft uniek galaconcert in Theater Heerlen

 

 

Katherin Jenkins is een wereldster die de spagaat tussen klassiek en pop perfect beheerst.  Zaterdag, 27 oktober, geeft de Mezzo-sopraniste met het Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg, onder leiding van de gerenommeerde Britse dirigent Anthony Inglis, een exclusief galaconcert in Parkstad Limburg Theater Heerlen. Een stunt van de bovenste plank.   

De populaire mezzosopraan Katherine Jenkins treedt normaliter op in de grootste concertzalen. Bij haar laatste optreden in Nederland stond Katherine Jenkins met Il Divo in een uitverkochte Ziggo Dome. Dat de beeldschone wereldster samen met het Russian Chamber Philharmonic uit St. Petersburg naar een voor haar begrippen relatief klein theater in Heerlen komt voor een exclusief galaconcert is een stunt van de bovenste plank. Parkstad dankt het aan de Duitse ondernemer Alexander Wilden, die een grote fan van Katherine Jenkins. Alexander Wilden sponsort het topconcert. De opbrengst van het galaconcert in Heerlen gaat geheel naar goede doelen zoals de Wilden Foundation, die studiebeurzen ter beschikking stelt aan jonge studenten. Ook gaat een deel naar het Orlando Festival Kerkrade ten behoeve van talentontwikkeling.

Katherine Jenkins studeerde aan het conservatorium Royal Academy of Music en werd in 2003 bij het grote publiek bekend toen ze in de Kathedraal van Westminster zong tijdens het zilveren jubileum van paus Johannes Paulus II. Van Universal Classics kreeg ze kort daarna een platencontract aangeboden voor zes albums ter waarde van 1 miljoen pond; een recordbedrag in de klassieke muziek. Zij verbrak eveneens een record met het behalen van 12 nummer één-albums in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee mag zij zich de nr. 1 verkopende klassieke artiest noemen van de afgelopen 25 jaar in the Ultimate Classic FM Chart en versloeg ze supersterren als Pavarotti, André Rieu en Andrea Bocelli. Zowel in 2005 als 2006 ontving ze de Classic Brit Award voor Album van het jaar. Ook internationaal bestormde Jenkins de hitlijsten: ze verkocht meer dan 8 miljoen albums en mocht wereldwijd 6 keer Platina en 11 keer Goud in ontvangst nemen.

De Welshe superster zingt met speelse lichtvoetigheid en tegelijk met diepgang. Zingen in de statige  Westminster Cathedral voor paus Johannes Paul II., voor de Britse troepen in Irak, in Hongkong mit Placido Domingo, in Europa met Andrea Bocelli met wie ze het duet ‘Believe’ opnam en André Rieu of het met veel succes vertolken van songs van Take That’s Gary Barlow op de televisie. Alleskunner Katherine Jenkins kan het allemaal perfect. Naar haar eigen inschatting is haar stem nog beter en  rijper geworden sinds ze moeder is geworden. De 38-jarige artieste heeft twee dochters.

In Heerlen brengt Katherine Jenkins hoogtepunten uit haar repertoire. Ook slaat de mezzosopraan een muzikale brug met het Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg, Dit nog jonge internationale orkest werkte eerder samen met onder andere Ute Lemper en Eva Lind, en staat net zoals Jenkins voor het eerst in onze regio op het podium. In de muzikale ontmoeting met Jenkins geniet het publiek van een uniek samenspel, waarbij het orkest spreekt met de muziek van onder meer Verdi, Mascagni, Gounod, Rossini en Tsjaikovski en Jenkins betovert met prachtige klassieke arrangementen van nummers als Hallelujah, Pie Jezu, Ode to the Joy en You’ll never walk alone.

Kaarten voor het galaconcert -aanvang 20.00 – zijn verkrijgbaar vanaf €32,50,- inclusief champagne. De butlers van de Butler Academy zullen het publiek op de rode loper ontvangen. Het kledingadvies is black tie voor een extra feestelijke aankleding en beleving! Meer informatie: www.parkstadlimburgtheaters.nl

Foto PLT/David Venni

Geef een reactie