Officiële opening WML-watertap Droomplein De Wieër-Stadsdeel Heerlerheide  

ADRIANE KEULEN

                                                Toespraak en opening gedeputeerde Hans Teunissen

Komende donderdag 25 oktober zal om 14:00 uur wethouder Adriane Keulen (Buurtgericht Werken) iedereen toespreken en aansluitend zal door gedeputeerde Hans Teunissen op het Droomplein De Wieër de officiële opening plaatsvinden van de WML-watertap in aanwezigheid van leerlingen basisschool St. Paulus en basisschool de Ganzerik en andere Limburgse burgers. Zij kunnen, net als alle bezoekers van het Droomplein, hun hervulbare waterflesje keer op keer gratis vullen met gezond, fris Limburgs drinkwater tussen zonsopgang en zonsondergang. De organisatie is er trots op dat de watertap in hun wijk staat en wel op Droomplein De Wieër gelegen op de hoek Abel Tasmanstraat / Livingstonestraat in Stadsdeel Heerlerheide.

In het voorjaar van 2018 werd het idee opgevat tijdens een bezoek van een afvaardiging van Gebrookerbos, Marleen van Rijnsbergen van de provincie Limburg, Peter van Zutphen namens de gemeente Heerlen en een medewerker van WML, om een WML-watertap te installeren op het Droomplein zodat de zuil op een veilige plek zou staan.

Nadat alle noodzakelijke onderzoeken waren afgerond is het idee verwezenlijkt en werd de zuil in juli 2018 geplaatst.

Het drinken van kraanwater is immers gezond en duurzaam. Bovendien is water van levensbelang en moet het voor eenieder toegankelijk zijn. Het watertapwater stroomt al via WML-leidingen in heel Limburg en hoeft niet over de halve wereld vervoert worden in plastic wegwerpflessen. Hierdoor is er minder plastic afval en minder vervuiling door het transport van plastic flessen.

 

 

Geef een reactie