Franse toppianist opent nieuw concertseizoen in voormalige Paterskerk

 

Start nieuw concertseizoen Piano’s Maene Limburg met Franse toppianist Joël Capbert

Zondag 28 oktober gaat een nieuwe reeks concerten van start in de voormalige Paterskerk in Oud Rekem. De Franse toppianist Joël Capbert.bijt het spits af in het fantastische belevingscentrum van Piano’s Maene Limburg. Aanvang 11.00.

De Franse pianist Joël Capbert begon zijn studies aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris bij Pierre Lantier en Paule Maurice. Vervolgens studeerde hij bij Pierre Sancan, pianist, pedagoog en componist voordat hij zich vervolmaakte in kamermuziek bij professor Maurice Crut.

Het doorgeven van zijn vergaarde kennis en kunde deed hij als docent aan het CPR te Rennes tot in 2013. Daarna legde Capbert zich toe op het grote pianorepertoire: J.S.Bach, J.Haydn, F.Schubert, F.Chopin, R.Schumann en J. Brahms. Ook het oeuvre van F.Liszt en de legendarische schilderijententoonstelling van M.Mussorgsky kregen een speciale plaats binnen het repertoire van Capbert. Ook als kamermusicus is Capbert terug te vinden op diverse festivals en concertpodia.

In april 2018 nam Joël Capbert zijn nieuwste CD op bij Piano’s Maene Limburg op een schitterende Steinway & Sons B211. De CD bevat diverse opnames van Clara Schumann en Franz Liszt. Eerder nam hij ook al een CD op met o.a  M.Mussorgsky’s bekendste werk voor piano solo, dat later op legendarische wijze werd georkestreerd door M.Ravel.

Tijdens het aperitiefconcert op zondag 28 oktober wordt je ondergedompeld in het romantische repertoire van bovenstaande componisten met als toevoeging enkele prachtige miniaturen: vijf Préludes op. 16 van A.Scriabin.

Programma:

Clara SCHUMANN : 3 Romances op.21

Franz LISZT: 1st Legend St François d’Assise “La prédication aux oiseaux “

Alexander SCRIABIN : 5 Préludes op.16

Tickets – kostprijs 10 euro- zijn online te bestellen via www.pianosmaene.be

Eventuele restkaarten zijn voor aanvang mogelijk nog in het Maene Pianocentrum in Oud Rekem-beschikbaar.

Piano’s Maene Limburg, Paterskerk, Patersstraat 36, 3621 Lanaken.

Foto geleverd door Torena Publiciteit

Geef een reactie