Vorig seizoen eindigde het sprookje van de beker pas in de halve finale bij het oppermachtige Reuver, maar dit leuke avontuur van vorig seizoen smaakte duidelijk naar meer.

Zondag stond de 2e ronde op het programma en het affiche loog er niet om; het gedegradeerde Geusselt Sport kwam op bezoek.Een team dat prima gestart is in de competitie en voor ons een onbeschreven blad was. Hoe verliep de voorbereiding; nou redelijk desastreus mogen we wel zeggen want letterlijk 50 % van alle mogelijke speelsters was afwezig door allerlei redenen.

Maar met hulp van deze of gene kon er toch een heel aardig team op de been worden gebracht.Door alle afwezigen waren er echter wel vele wisselingen noodzakelijk waardoor de beginfase heel erg rommelig en vooral zeer onwennig verliep. Na twee minuten geklooi over het hele veld werd dit gerommel ook al keihard afgestraft door de bezoeksters die optimaal profiteerden van halfzachte inspeelpasjes, balverlies en meer geklungel.

Het was niet de eerste keer dat RKHBS zo snel op achterstand kwam – het gebeurde al eerder op bezoek bij Geleen Zuid – maar in tegenstelling tot deze wedstrijd herpakte het team zich in no-time. Amper drie minuten later bereikte Deniece met een mooi steekballetje Danielle en zij rondde bekwaam af; 1-1 en de wedstrijd was nog geen vijf minuten oud.

Links achterin bij Geusselt Sport lag ook duidelijk onze kans want de linksback werd aan alle kanten voorbij gezoefd door de veel snellere Danielle; kortom alle ballen op “Speedy” en dan goed anticiperen. Na het onwennige begin herpakte het team zich goed en er werd gewoon goed gevoetbald met vele mooie combinaties en dat deze niet allemaal tot een doelpunt leiden – Faye miste een grote kans na een knappe combinatie – kan gebeuren, maar als je zo goed het balletje laat rondgaan komen de kansen vanzelf.

Gaby, die de verhinderde Imke in de goal verving, kreeg enkel nog terugspeelballen te verwerken en kon zo groeien in de wedstrijd. (later meer hierover)

Na 29 minuten bewees Danielle weer haar enorme klasse door in een volle sprint de linkshalf en back alle hoeken van het veld te laten zien en met een zeer afgemeten voorzet de goed meegelopen Suus te bedienen. Zij hoefde de bal vanaf 5 meter alleen nog “ff” binnen te tikken; een plaatje van een goal. De vroege achterstand was nu weggewerkt en dit leidde tot frustratie bij Geusselt Sport. De – overigens sportieve – verwensingen aan de speelsters van de thuisclub “Blijven zij rennen???” werden alsmaar groter en dan kan het ook zomaar gebeuren dat Suus na 36 minuten een vrije doortocht richting goal kreeg na een diepe bal van Deniece; niemand liep nog mee en dan is het een koud kunstje, wanneer de keepster ook nog op de lijn blijft staan, om de 3-1 binnen te schieten.

Zo gingen beide ploegen de rust in en leek de pot binnen maar de vele toeschouwers (dank aan alle geblesseerden, dat is teamspirit tonen)  kwamen bedrogen uit want Geusselt Sport had een of ander toverdrankje gedronken in de pauze en bliezen RKHBS in het eerste kwartier na rust volledig omver. Alle duels werden nu gewonnen en met meer geluk dan wijsheid kwam RKHBS met de schrik vrij. Zo strafte de spits een misverstand in de achterhoede nu niet af door de bal rakelings over het doel te schieten. En na 63 minuten zorgde Gaby voor de redding van de dag door katachtig te reageren op een inzet van dichtbij; met een zeer gewaagde duik tikte ze de bal tot hoekschop.Maar het was duidelijk; zou de 3-2 vallen dan konden er nog nare dingen gaan gebeuren vanuit RKHBS’s oogpunt.

Maar in geval van nood is er dan altijd nog Danielle. Deze speelster heeft een speciale gave die zeldzaam is in het voetbal; zij denkt in bepaalde situaties gewoon never nooit niet na. De voorzet van Suus D was prima maar werd gemist door alles en iedereen in de “zestien” waardoor de bal via een stuit voor de voeten van Danielle kwam; ieder weldenkend mens probeert deze hoge bal aan te nemen; onder controle te brengen of iets dergelijks; Danielle niet. Zij neemt de bal ineens op haar pantoffel maatje 38 en ramt de bal fenomenaal hoog in de touwen; de keepster compleet verrast achterlatend.

Hiermee was direct het verzet gebroken van de bezoeksters en kon RKHBS de wedstrijd rustig en geroutineerd uitspelen. Geusselt Sport hield nu open huis en het was aan de verminderde concentratie te danken dat hier niet meer gescoord uit werd. Toch zou de 5-1 nog vallen nadat de keepster een hele slappe inzet van Kim niet onder controle kreeg en Faye weer haantje de voorste was om de rebound binnen te tikken.

 

Zo won RKHBS een op voorhand moeilijke en zware pot alsnog met klinkende cijfers. Het verschil zat ‘m vandaag in het team; op alle posities werd goed gevoetbald; de bal werd goed rondgespeeld en dan komen de individuele kwaliteiten vanzelf bovendrijven. Tel daarbij op dat de dames van de Heerlerbaan vele malen fitter waren en dan is deze 5-1 zege achteraf niet eens zo opzienbarend.

Het wachten is nu op de KNVB; welke tegenstander gaat er uit de koker rollen en mag in de week voor de kerst met deze dames de degens gaan kruisen.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie