Monumentale Royalbioscoop Heerlen decor 8ste Dutch Mountain Film Festival

Van 31 oktober tot 9 november vindt in Heerlen en Aken de achtste editie van het Dutch Mountain Film Festival plaats. Basecamp is ditmaal de monumentale Royalbioscoop in Heerlen, die speciaal voor het festival wordt heropend. Daarnaast worden films vertoond in de Spiegel en Apollo Kino in Aken, waar DMFF nauw mee samenwerkt.

In de afgelopen jaren heeft DMFF een vaste plek op de Euregionale festivalkalender verworven. Om de datum niet telkens te hoeven aanpassen aan carnaval is in 2018 gekozen voor een vaste nieuwe periode: het eerste weekend van november.
Dan worden de belangrijkste bergfilms van het afgelopen jaar vertoond:  spannende docudrama’s, reportages over avontuurlijke expedities en experimentele outdoorprojecten en bijzondere arthousefilms. Diverse regisseurs zijn aanwezig, die met spanning afwachten of hun film een DMFF-award krijgt van de jury.

De kick-off is al op woensdag 31 oktober met spectaculaire opening in Aken, waarna in Apollo Kino ‘Der Mann aus dem Eis’ wordt vertoond. Andere films die met gepaste trots worden gedraaid zijn Wisdom of the Mountains (Nederland, Iran), Wolf and Sheep (Afghanistan), het Nederlandse Reinder, the heart of the Sami culture en Parasol Peak, dat laat zien dat de hoge Alpen ook geschikt zijn als decor voor livemuziek.

 

Maar DMFF is meer dan alleen film, zoals vele trouwe bezoekers weten. Speciale aandacht is er ditmaal voor een symposium over urban sports, waar het stedelijke Heerlen een uitgelezen decor voor is. Ook zijn er workshops buildering – het beklimmen van gebouwen en andere stedelijke bouwsels – MTB, exposities, lezingen, een bike ride van Nederlandse hoogste punt naar het hoogste punt van België en tot slot, een recordpoging de-trap-op-fietsen!
Het Dutch Mountain Film Festival wordt georganiseerd door Stichting Moving Mountains, Filmhuis de Spiegel en Apollo Kino & Bar Aachen

Kijk voor het complete programma op www.dmff.eu

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie