November is voor de 11e keer jazz-maand in Heerlen.

Gedurende een hele maand is een uitgebreid en uniek programma van live concerten te zien. Jazz, Blues, Cross-Over, Big Bands,  en Jong Talent, het New Orleans, het passeert allemaal de revue op diverse podia in de stad.  Tijdens de Jazz Boulevard 3 en 4 November is er aandacht voor cross-over met veel regionale musici en bands met als extra gast saxofonist Hans Dulfer.  Na de opening in het Golden Tulip Hotel vinden diverse live concerten plaats in de binnenstad, rondom de vijf pleintjes  en in Brasserie de Fabel.  Heerlen Jazzt van kroeg tot theater Level 42, Michelle David & The Gospel Sessions

 

Het jaarlijks terugkerend JazzOut vol jazz, soul en funk,

vormt een hoogtepunt op 18 november het jaarlijks terugkerend ParkstadLimburgTheaters in de ban van Jazz met concerten door  topmusici uit de  de hele wereld, zo zien we o.a. Stanley Clark, Amina Figarova, Avishai Cohen, Ghost-Note, Baer Traa en Jungle By Night.

 

In het Cultuurhuis zondag 19 november de SLIM Big Band Dag met Big Bands uit de gehele Provincie Bigband 81 uit Venlo, Bigband Heerlen en Reunion Conservatorium Maastricht Bigband &Adri van Velsen en extra aandacht voor jong talent tijdens de Young Jazz Night met de Slim Vitzkids op 18 november..  Bijzondere aanwinsten zijn het C-Blues festival, 24 november, een avond vol blues en roots muziek en Mosae Zappa, een eerbetoon aan icoon Frank Zappa. C-Blues maakt een avontuurlijke keuze uit de diverse Blues  stijlen. Dit keer is er o.a. de pubrockblues en rhythm and blues van de populaire Franse formatie The Shaggy Dogs en de gevarieerde Chicagoblues en bluesrock van de Texaanse DedePriest met haar vaste begeleiders Johnny Clark & the Outlaws.

De Jazzkirmes sluit de jazzmaand af op zondag 25 november. Dit is een heerlijke middag live mixed programma in Cultuurwerkplaats Zeezicht. Uiteenlopende Jazzstijlen en combinaties, in een originele setting vormen een kleurrijke kennismaking met diverse soorten en vormen van jazzmuziek. Deze keer toppers uit Nederland, België en Spanje met o.a. Yuri Honing Braskiri en Albert Villa Trio, Marzio Scholten/ Ernst Glerum,La Sousa Schleb, Thomas Alexander solo “all the things you are met Reinder Eggen  en het Sten Pelzer Combo.

De partners Stichting Heerlen Jazz, Slim, Pro2, Ap Art Events, Jazzclub Zuid Limburg  en Zeezicht smeden gezamenlijk met Parkstad Limburg Theaters, Cultuurhuis Heerlen, de Nieuwe Nor, Bergzicht, De Fabel, Auberge de Roush,  het samenwerkingsverband dat van Heerlen Jazzt…uniek fenomeen, vol van verrassing.

Zie voor de totale programmering , ticket

info en randactiviteiten:

www.heerlenjazzt.nl

www.parkstadlimburgtheaters.nl

www.cultuurhuisheerlen.nl

FB Heerlen jazz , Jazz-out, slim jazz

 

Geef een reactie