WML-watertap officieel geopend op Droomplein De Wieër Openingshandeling verricht door gedeputeerde Hans Teunissen

 

Afgelopen donderdag 25 oktober vond in buurtschap De Wieër in Stadsdeel Heerlerheide een bijzondere gebeurtenis plaats. Het betrof de officiële opening van de WML-watertap op Droomplein De Wieër gelegen hoek Abeltasmanstraat/Livingstonestraat. Deze door provinciale gedeputeerde Hans Teunissen verrichtte opening geschiedde in het bijzijn van leerlingen van basisschool de Ganzerik en basisschool St. Paulus en wethouder Adriane Keulen (Buurtgericht Werken) gemeente Heerlen. De leerlingen van beide basisscholen, onder leiding van hun juffen en meester werden door Maikel Crutzen van stichting Droomplein De Wieër welkom geheten.

Wethouder Adriane Keulen (Buurtgericht Werken) hield voor de kinderen een apart getinte toespraak aangaande het thema wat de buurt met elkaar verbindt. Ook vond ze het belangrijk dat er door buurtbewoners samengewerkt wordt. Ze liet ook weten dat er binnen de gemeente Heerlen een heus kindercollege is. Mocht er in de toekomst interesse zijn om ook eens deel uit te kunnen maken van dit kindercollege dat de kinderen hiertoe zeker eens op de website van de gemeente konden kijken. Verder gaf ze aan al eens eerder op het Droomplein aanwezig te zijn geweest, toen nog niet als wethouder maar destijds als hoofd van Buurtgericht Werken Heerlen.

 

Vervolgens mochten alle kinderen een mooie waterbidon uitkiezen die namens WML en de Provincie Limburg uitgereikt werden. De kinderen stonden te popelen om de waterbidon te kunnen vullen met het water uit de WML-watertap. Maar eerst sprak gedeputeerde Hans Theunissen hen toe. Hij vroeg welke sport de kinderen deden

 

Gedeputeerde Hans Teunissen heeft de microfoon overhandigd gekregen en begon zijn verhaal met de vraag welke sport de kinderen deden? “Want bij sporten is het zeker handig om een waterbidon bij je te hebben”, liet hij weten. Overigens bleek dat het merendeel van de kinderen voetballen, maar er was ook een atletiek bij.

Na de toespraak overhandigde Martin van der Heyden (penningmeester Stichting) Hans Teunissen een bidon en schaar en kon het watertappunt officieel geopend worden. Vervolgens konden alle kinderen hun bidon onder de kraan houden en vulde  gedeputeerde Teunissen alle bidons. Kortom, het was een geslaagde en ludieke opening.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie