S.V.Brunssum  –  V.V.Voerendaal   2  –  2

Als je een bizar slechte wedstrijd speelt een week van te voren kun je maar beter het ongeslagen Voerendaal op bezoek krijgen om je rug weer te rechten. Deze sterke tegenstander was vorig jaar twee keer te sterk en ook nu hebben de roodhemden weer een ploeg die mee doet om de prijzen.
Brunssum was echter gebrand te laten zien dat vorige week een misstap was en wilde voor eigen publiek dit rechtzetten.

Deze ingrediënten maakten dat het een prima wedstrijd werd zeker voor een neutrale toeschouwer.
Veel sportiever strijd, een hoog tempo en twee aanvallend ingestelde ploegen zorgde voor een leuke wedstrijd. De eerste twintig minuten was het nog aftasten en voltrok het spel zich vooral rond de middenstip, aan beide kanten waren er halve kansjes maar groot gevaar leverde dit niet op.
Het was Voerendaal dat de score opende en enigszins verrassend op voorsprong kwam. Bij een aanval over rechts drong men de zestien in en werd een schot van zo’n 11 meter schuin voor het doel hoog binnengeschoten. 0-1. Een tegenvaller voor Brunssum die in deze fase zeker niet de mindere was, Brunssum zocht daarna nog nadrukkelijker de aanval en al snel had dit resultaat. Calvin werd met een goede pass 1 op 1 gezet met zijn directe tegenstander en met een mooie beweging liet hij deze kansloos en met een nog mooier schot liet hij daarna ook de doelman kansloos 1-1.
Tot aan de rust was de bal meer rond de zestien van Voerendaal maar een doelpunt leverde dit niet meer op.

Na de rust had Brunssum de zaakjes goed voor elkaar, Voerendaal werd oog vastgezet zodat men niet meer kon opbouwen en men de lange bal ging spelen. De verdedigers wonnen onder aanvoering van JP de meeste duels en ook de afvallende bal was nu vaak voor een Brunssum speler.
Brunssum drong Voerendaal steeds meer terug en er kwamen mogelijkheden, het publiek wachten op een doelpunt voor Brunssum maar werd getrakteerd op een doelpunt van Voerendaal. Bij een snel genomen vrije trap gaf de verdediging 1x teveel ruimte weg en prompt lag de bal in het netje
1-2. Zeer tegen de verhouding in met 2-1 achter komen en dan tegen Voerendaal tot die tijd pas 7 tegendoelpunten hadden terugkomen dat leek een zeer moeilijke opgave. Elbery ( Bertje voor intimi) dacht hier echter anders over, met de bal aan de voet zette hij de versnelling in de 4 en stak zo het middenveld over. Bij de 20 meter aangekomen haalde hij uit en de bal zeilde langs de gasten doelman 2-2.

Nu ging Brunssum in de laatste 15 minuten opzoek naar een overwinning want men voelde dat het erin zat. Voerendaal hield tegen en counterde af en toe gevaarlijk richting het Brunssum doel, het leverde Brunssum nog een goede kop kans op voor Calvin en aan de andere kant moest leroy ingrijpen op een lage voorzet. Het meest opvallende moment was echter een situatie die niet veel mensen hebben gezien maar voor mij echt typerend was ten opzichte van vorige week. Calvin speelde zich in de zestien knap vrij rechts voor het doel en schoot daarna naast terwijl Rocco op de 11 meter geheel vrij stond. Bij het terug lopen zochten de twee elkaar op en volgde er een high five in plaats van een verwijt, deze mentaliteit was de hele wedstrijd terug te vinden in het Team van Dennis.
Mede hierdoor heerste er een goed gevoel na de wedstrijd, Brunssum was de betere ploeg en had een voorsprong verdient in de wedstrijd maar als men dan achter komt met 2-1 mag en moet men tevreden zijn met  2-2. Het goede spel geeft de burger echter weer moed en met de twee koplopers te hebben gehad is een 5e positie een prima uitgangspositie om naar boven te kijken.