Dankzij een 3-0 zege thuis tegen SV Geuldal verzekerde KVC Oranje zich van de eerste periodetitel in de vierde klasse B van het amateurvoetbal. De opwaartse lijn, die de club een tweetal jaren geleden heeft ingezet, krijgt daarmee weer een mooi vervolg.

Tegen SV Geuldal schoot KVC Oranje als een komeet uit de startblokken. Er waren amper twee minuten gespeeld toen aanvoerder Martijn Sangen in het centrum oprukte richting de veste van gastendoelman Luuk Souren en een een-tweetje wilde aangaan. Dat lukte, zij het anders dan bedoeld. Het was één van de centrale verdedigers van de bezoekers die zijn onvrijwillige medewerking verleende en de bal weer terug in de voeten van Sangen bracht. Die laatste nam het cadeautje dankbaar in ontvangst, bedacht zich geen moment en kogelde hard en droog raak in de rechter hoek. Souren had het nakijken: 1-0.

Wat volgde, was een serie aanvallen richting de gastenkeeper. De een nog mooier dan de ander, veelal na vlot lopend, soms prachtig, combinatievoetbal. Wat echter ook voor de kritische kijker viel waar te nemen, was het gegeven dat al dat fraais steeds weer strandde in schoonheid. Wel waren er twee momenten waarop oranje-wit zeer dicht bij de 2-0 was. Eerst had Ritchie Vienerius pech toen hij na een steekpass van Martijn Sangen oog in oog kwam te staan met doelman Luuk Sangen, maar zijn inzet via de buitenkant van de rechter paal naast zag gaan. Een poging van Chris Frauenrath, niet veel later, op aangeven van Joey Niesters, miste kracht en precisie en kon Souren dan ook niet verschalken.

 

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de ploeg van trainer Roger Stassen, SV Geuldal, meer grip op het gebeuren. KVC Oranje werd nu in bedwang gehouden, terwijl men zelf richting Lars van der Weide, doelwachter bij de thuisclub, begon te trekken. Probleem voor de bezoekers was dat men amper kansen wist te creëren, waarschijnlijk de belangrijkste reden voor de lage klassering op de ranglijst. Toch was er één moment, waarbij de gelijkmaker zo maar het kunnen vallen. Danny Smeets mocht op rechts, ietwat buiten het strafschopgebied, een vrije trap nemen. Hij draaide de bal met zijn linker naar de linker bovenhoek van het doel van Van der Weide, maar de bal plofte tegen de lat, waardoor het 1-0 bleef, tevens de ruststand.

Na de hervatting kregen de ruim 100 kijkers een spelbeeld te zien, overeenkomstig dat van het einde van het eerste bedrijf. Een kwartiertje later werd een eerste aanzet gegeven om hierin verandering aan  te brengen. Ritchie Vienerius raakte opnieuw het aluminium. Nu schoot hij tegen de lat boven keeper Luuk Souren. Het betekende uitstel van executie voor de bezoekers. Een kwartier voor het eindde kwam de 0-2 er toch. Martijn Sangen gaf op rechts een steekpass op Mitchel Flecken. Die laatste leverde van kort voor de achterlijn een mooi hoge voorzet af, richting de tweede paal. Daar stond Ritchie Vienerius klaar. Waar het eerst met de voeten niet wilde lukken, slaagde hij er koppend wél in het net te vinden: 2-0.

Het duel was gespeeld. KVC Oranje speelde nu weer goed voetbal en kon eigenlijk freewheelend naar het einde. Mel Angerer, spits van origine, stond al een tijdje droog. En dan is het spitsroede lopen voor een aanvaller. Dat soort spelers leeft immers van doelpunten en als die niet op eigen naam geschreven kunnen worden, dan levert dat vaak twijfel aan eigen kunnen op. Na een dieptepass van Mitchel Flecken kon Angerer alleen op Luuk Souren af. Een simpele voetbeweging was voldoende om de bal een seconde later tegen het net te laten belanden en de periode van droogte achter zich te laten. ,,Het werd ook weer eens tijd”, haalde hij na afloop opgelucht adem: 3-0.

Met de   overwinning tegen de ploeg uit het Heuvelland werd door de ploeg van trainer Paul van Putten de eerst mogelijke prijs van het seizoen 2018-2019 binnen gesleept. Het ultieme doel blijft echter rechtstreekse promotie. De score na 7 duels, te weten 21 punten, is er eentje om in te lijsten. Daar kan men met recht trots op zijn. Genoeg reden om alvast een feestje te bouwen. Dat gebeurde. Het bleef nog lang gezellig in Bleijerheide.

Over twee weken gaat KVC Oranje op bezoek bij SV Abdissenbosch, SV Geuldal haalt komende zondag het eerder afgelaste thuisduel tegen Eikenderveld in.

 

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie