Op 27 oktober jl. heeft wethouder Jo Schlangen (Jeugd- en Jongerenwerk) de deuren geopend van het jongerencentrum in het Westhoes. Met de opening van de deuren is het startsein gegeven voor deze nieuwe jongerenruimte. Er wordt nu gestart met het inrichten, jongeren uit de wijk West zijn al van harte welkom. Het centrum is 4 dagen per week geopend; direct na school tot 19.00 uur. “Het is de bedoeling dat jongeren zich hier thuis voelen en terecht kunnen met hun eigen ideeën voor activiteiten”, laat wethouder Schlangen weten.

Activiteiten

De jongerenwerkers van Impuls zorgen ervoor dat de jongeren die het jongerencentrum bezoeken zich thuis voelen door activiteiten te organiseren die goed aansluiten bij deze leeftijdsgroep. Zo zullen er vlogworkshops georganiseerd worden, raps gemaakt worden en activiteiten zoals dansworkshops, schminken, voetballen etc. plaatsvinden. Er wordt ook rekening gehouden met het educatieve en het maatschappelijke karakter van de activiteiten. Zo is er ook aandacht voor gezondheid, eenzaamheid onder ouderen of omgaan met geld.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie