Zaterdag 17 november 2018
14.30 uur
Nederlands Mijnmuseum Heerlen

Pieter-Jan Rijken wil met zijn debuutverhaal Het Dwaallichtje een stukje verborgen Limburgse geschiedenis weer meer belichten. Hoe zag een mijn er eigenlijk uit en wat gebeurde er allemaal daar diep onder de grond? Het boek bestaat uit twee verhalen, die de jeugd een kijkje geven op dit Limburgse mijnverleden en die hopelijk ook mooie herinneringen oproepen bij hen die het zelf hebben mogen meemaken.

Kom op zaterdag 17 november naar de boekpresentatie van Het Dwaallichtje in het Mijnmuseum te Heerlen, in een van de laatste overblijfselen van de Mijnen in Nederland en stap samen met Pieter-Jan de Mijn weer in…

Adres en route

Openbaar vervoer
Het Nederlands Mijnmuseum ligt op ongeveer 7 minuten lopen van station Heerlen. Loop vanuit het station aan de centrumzijde/Parallelweg rechtsaf. Vervolgens -over het viaduct- direct rechts het hellend voetpaadje af en onder de spoortunnel door. Links aanhouden en vervolgens ziet u de entree van Carbon6 aan uw linkerzijde. Even verderop ligt het museum in het gebouw van de oude mijnschacht.

Auto
Navigeer naar CBS-Weg 2. U kunt parkeren op het terrein van Carbon6. Rijd door de slagbomen middels het insteken van uw bankpas, bij het museum krijgt u gratis een uitrijkaart.

 

Geef een reactie