56e Kanarietentoonstelling in Gemeenschapshuis Heksenberg Kanarievereniging “De Eendracht draagt zorg voor kleurrijk fenomeen

 

 

Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg gelegen aan de Hei Grindelweg 84 is komende zaterdag 17 en zondag 18 november voor de eerste keer gastheer voor de (onderlinge)- tentoonstelling van Kanarievereniging “De Eendracht”. Genoemde vereniging had met haar verenigingsactiviteiten tot voor kort nog domicilie in Ontmoetingscentrum ’t Gringeltje, eveneens gelegen aan de Hei Grindelweg onder de vlag van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek.

Omdat eigenaar Woonpunt besloot om Ontmoetingscentrum ’t Gringeltje in de verkoop te gaan doen nam Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek de beslissing om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie welke gevonden werd in de Mgr. Feronstraat 51 (achter Winkelcentrum Heksenberg). Ondanks het gegeven dat het een schitterende locatie is geworden, welke zelfs op 12 oktober jl. geopend werd door Heerlens wnd.burgemeester Emile Roemer en buurtwethouder Adriane Keulen, kon hier echter door ruimtegebrek geen tentoonstelling gehouden worden.

Dientengevolge vond Kanarievereniging “De Eendracht” onderdak in het Gemeenschapshuis waar nu dus haar 56e tentoonstelling zal plaats vinden. De vereniging hoopt niettemin nu, het succesvolle verloop van de voorgaande jaren in ’t Gringeltje ook in het Gemeenschapshuis te continueren. Zij nodigen eenieder dan ook van harte uit om eens een kijkje te komen nemen naar de kweekresultaten van de leden van “De Eendracht”. De tentoonstelling staat bekend als een zeer kleurrijk fenomeen. Binnen de vereniging wordt een zeer grote variatie aan vogelsoorten gehouden en gekweekt.

Hierdoor is hun tentoonstelling altijd een zeer bonte verzameling van soorten en kleuren. Er worden onder meer kleurkanaries, Tropische vogels, Cultuurvogels, Hybriden, maar ook grote- en kleine Parkieten en tropische Sierduiven ten toon gesteld. Tijdens deze 56e tentoonstelling zullen veel verschillende vogelsoorten en kleurmutaties worden gepresenteerd. Ook is er gelegenheid om vragen over vogels te stellen en zullen bestuur en leden deze zeker in alle vakkundigheid beantwoorden. Overigens heeft Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek, als dank voor de jarenlange samenwerking met Kanarievereniging “De Eendracht” en er ook een aantal Heksenbergers lid zijn in het kader van de sociale cohesie, een kleine financiële injectie gegeven t.b.v. hun tentoonstelling programmaboekje.

De tentoonstelling is geopend voor publiek op zaterdag, 17 november, van 13.00 uur tot 19.00 uur en zondag, 18 november, van 11.00 uur tot 17.00 uur.

 Archieffotos: © Callie Steijaert

 

 

 

Geef een reactie