Op 30 oktober heeft de workshop ‘Positief Gezond Ouder’ plaatsgevonden in Kerkrade.

Burgerkracht Limburg heeft tijdens de presentatie verteld over het project Senior Friendly Communities; dit project richt zich op actief ouder worden in seniorenvriendelijke gemeenten.
Daarnaast hebben twee trainers tijdens de workshop verteld over het nieuwe concept van ‘positieve Gezondheid’.

Deze positieve gezondheid gaat om gezondheid als het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

Tijdens de workshop hebben de deelnemers inzicht gekregen in hun eigen gezondheid en hun eigen kunnen. Na de workshop hebben deelnemers een evaluatieformulier ingevuld. Al met al was het een mooie en geslaagde bijeenkomst, mensen gaven positieve reacties. “Ik ben me meer bewust geworden van bepaalde behoeftes die bij mij leven” werd gezegd, of “een positieve ochtend, fijne gesprekken, goed verzorgd en een stimulans om op een goede manier verder te gaan en mijn leven in te vullen”.

Zijn er vragen rondom (de workshop) Positief Gezond, lezingen of wilt u andere informatie? Dan kunt u mailen naar Positiefgezond@burgerkrachtlimburg.nl
Kijk ook voor meer informatie op www.limburgpositiefgezond.nl

De gemeente Kerkrade heeft naast de workshop Positief Gezond Ouder nog een aantal andere activiteiten gepland dat zich richt op dementie en ouderdomsdepressie. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Foto en tekst Gemeente Kerkrade

Geef een reactie