Heeze D1 – Nova D1

Nadat we vorige week de de eerste plaats in de poule hebben weten te bemachtigen, waren we vastberaden om deze week deze positie te verdedigen.

Afgelopen vrijdag hebben we zoals van ouds weer een training gehad van Heather, die ons klaargestoomd heeft voor deze belangrijke wedstrijd tegen Heeze Dames 1.
Ook in Heeze waren de winterse omstandigheden te bekennen op het veld, maar na wat “ijsschrapen” kon de wedstrijd beginnen. We waren nog niet helemaal alert, waardoor Heeze de kans kreeg om hoge druk te zetten en in onze cirkel te komen. Hier hebben ze uit geprofiteerd met een doelpunt. 1-0 Voor Heeze. Dit doelpunt heeft ons wakker geschud en al gauw wist Noa uit een rebound de bal over de keeper heen te spelen. 1-1!

In de rust werd benadrukt dat we slimmer moesten spelen en zelf het spel moesten bepalen.

Helaas waren we na de rust nog wat onzorgvuldig, waardoor Heeze de kans zag om de 2-1 te scoren. Niet veel later kregen we een strafcorner die Laura, vanaf de linkerkant op de cirkel, heel netjes in de hoek van de goal sloeg. 2-2!
Met nog 10 minuten op de klok werd aan beide kanten de druk opgevoerd. Dit zorgde voor veel spannende situaties en mooi samenspel en combinaties. Dit leidde tot een een-op-een tussen Esmée en de keeper van Heeze, waarbij Esmée een salto maakte en vervelend op haar schouder belandde. Dit leidde tot een strafbal die onze strafbalspecialiste Malou zonder aarzelen laag in de rechter hoek pushte. 2-3!!
De laatste paar minuten hebben we 10 man sterk zorgvuldig de bal rondgespeeld totdat het eindsignaal klonk.

We hebben onze koppositie weten te behouden en gaan er volgende week in de laatste wedstrijd voor de winterstop weer hard voor werken om dit vast te houden!