Zondag stond voor BSV Limburgia.Kamerland de subtopper GSV’28 thuis op het programma. GSV’28 had deze competitie slechts 9 tegendoelpunten te incasseren waarmee ze na BSV Limburgia/Kamerland, de Ster en LHC de minst gepasseerde verdediging van deze competitie zijn. De stugge ploeg uit Genhout (niet Maastricht) beloofde dan ook een goede uitdaging voor onze thuisploeg na de onthutsende nederlaag in de beker tegen Chevremont.

 

Gelukkig beschikte Josh Vanderleyde weer over zijn aanvoerder Randy van Haren en centrale duo TJ Nwannukwu en Marcel Velraeds achterin. Alleen basisspeler Bjorn Broeders is nog geblesseerd door een hamstringblessure.
Op het middenveld stond daarvoor Amar Delic in de basis naast Remco Theunissen die een uitstekende wedstrijd speelde.

Lange tijd wist GSV’28 de nul te houden ondanks dat BSV Limburgia in de eerste helft alleen al 19 keer tot aan of zelfs gevaarlijk in de 16 kwam. Olaf Mazier wist echter nét niet tot scoren te komen 2x en Imad Tini raakte de paal. Opkomende backs Imad Tini en Renst van Hien vormden een constante plaag voor de spelers van GSV’28 die geen antwoord hadden op de lange rushes van beide vedettes.


Randy van Haren hoefde slechts 1x echt in actie te komen om een counterschot van buiten de 16 van de bezoekende ploeg te stoppen.

Halverwege de tweede helft werd het defensieve blok van GSV’28 dan toch doorbroken door spits Swen Cornelissen die scherp intikte. Echter kon hij direct erna geblesseerd het veld verlaten door inkomen met een gestrekt been van de tegenstander, helaas slecht te zien en daardoor ongestraft door de official. (Video)

BSV Limburgia/Kamerland kreeg erna nog enkele kansjes die ze verzuimde om slim uit te spelen en had misschien zelfs recht op een penalty in de slotminuut, maar deze werd niet gegeven. Een moeilijke stugge wedstrijd die tot het einde spannend bleef dankzij het af en toe counterend GSV’28. Desalniettemin blijft BSV Limburgia/Kamerland 1 winnen in de competitie en staat soeverein bovenaan met 24 punten uit 8 wedstrijden.

 

We wensen Swen Cornelissen een snel herstel toe!

Tekt BsB Limburga./Kamerland en Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie