Op deze alweer heel zonnige maar ijskoude zondagmiddag stond het thuisduel tegen Voerendaal op het programma, de nummer 2 op de ranglijst achter koploper KVC Oranje. De ploeg van trainer Mike Bisschops kon weer beschikken over de van vakantie teruggekeerde Toine Diederen in het doel, waardoor voor het eerst dit seizoen de gehele selectie beschikbaar was, dus zonder blessures, schorsingen of vakanties.

De gasten begonnen sterk en vol vertrouwen aan dit duel, en de thuisploeg werd teruggedrongen op de eigen helft. Na 2 minuten ontstond al de eerste kans na een gevaarlijke voorzet van rechts, die ingekopt werd, maar de doelman van RKHBS reageerde attent en verwerkte de inzet tot corner. Even later verscheen een aanvaller van Voerendaal vrij voor de goal, na een fraaie steekbal, maar ook nu kwam Toine Diederen als winnaar uit de strijd met een corner tot gevolg. RKHBS leek enigszins grip te krijgen op de aanvallers van Voerendaal, echter de ploeg uit het gelijknamige dorp behield de overhand en stichtte nu met name via corners gevaar. Het leek een kwestie van tijd totdat de eerste goal ging vallen, zeker omdat RKHBS niet aan aanvallen toekwam. Na een half uur ging Jeffrey Sloote in de fout en moest Tom Romeijn herstellen met een vrije trap op de rand van de 16 meter tot gevolg. Deze werd hard en strak ingeschoten, maar ook hier redde Toine Diederen fraai, waardoor hij langzamerhand uitgroeide tot beste man van het veld. De ploegen gingen rusten met een 0-0 stand op het scorebord en genoeg discussiestof voor in de kleedkamer.

RKHBS kwam aan het begin van de tweede helft beter voor de dag, en de eerste aanvallende acties waren een feit. Een schot van Yarin Meessen werd echter onschadelijk gemaakt door de doelman van de gasten. Er was wel meer druk vooruit maar tot echte kansen kwam het nog niet. Na 20 minuten maakte Bram Bemelmans zich los van zijn tegenstander, trok naar binnen en schoot op doel, maar ook deze bal kon de doelman van Voerendaal niet verontrusten. Hierna waren het weer de gasten die het initiatief namen en RKHBS terug in de verdediging drukten. Dit leidde tot meerdere schietpogingen die allen geblokt konden worden. Na 24 minuten kwam een aanvaller van de gasten goed door over rechts en verscheen oog in oog met Toine Diederen. Net zoals in de eerste helft kwam de doelman van RKHBS nu ook als winnaar uit de strijd en redde met zijn voet. Ondanks dat Chendo Kolker in de ploeg kwam voor Brian Amkreutz en Rick Hambuckers voor Tomyen van Lierop, kwam de thuisploeg maar niet onder de druk uit van het sterke Voerendaal. Na iets meer dan een half uur werd een corner vanaf links aan de eerste paal ingekopt maar het leer verdween voorlangs het doel van RKHBS.

Even later hield Tom Romeijn, die een sterk duo vormde met broer Roel, zijn tegenstander vast met een vrije trap tot gevolg. Deze werd onverwacht en hard richting korte hoek geschoten, maar weer redde Toine Diederen met een fantastische safe. Zo hield RKHBS stand tegen een sterke tegenstander, en trad zelfs een oude voetbalwet in werking: als je zelf de kansen niet benut, krijg je de deksel op de neus en dat gebeurde ook. Ongeveer 5 minuten voor tijd bracht Mick Mijnes Bram Bemelmans in stelling die vlak voor het doel van Voerendaal opdook. De keeper leek makkelijk in te grijpen door op de bal te duiken, maar liet het leer onverwacht uit zijn handen rollen. Yarin Meessen was er als de kippen bij en schoot de bal knap tussen twee verdedigers door in de lange hoek: 0-1. Voerendaal ging alles of niets spelen in de laatste minuten zonder enig resultaat, en dit gaf ruimte aan de aanvallers van RKHBS.

In blessuretijd onderschepte Jeffrey Sloote een aanval en zette onmiddellijk Bram Bemelmans aan het werk. Deze kapte naar binnen en schoot fraai raak vanaf hoek 16 meter over de keeper in de lange hoek: 0-2. Op deze manier won RKHBS van een sterk Voerendaal door efficienter met de weinige kansen om te gaan. Volgende week wacht het thuisduel met nieuwkomer Abdissenbosch, dat dit weekeinde koploper KVC Oranje de eerste punten af snoepte. RKHBS is dus gewaarschuwd.