Sportpark De Joffer in Voerendaal is zondag de plek waar een heuse voetbaltopper in de vierde klasse B van het amateurvoetbal plaats gaat vinden. Gastheer Voerendaal, nummer twee op de ranglijst, ontvangt KVC Oranje uit Kerkrade, de trotse en ongeslagen koploper, tevens winnaar van de eerste periode. Vorig jaar betrof het een heuse topper, nu weer.

 

KVC Oranje gaat tot nu toe ongeschonden door het voetbalseizoen. De ploeg van trainer Paul van Putten won zeven van de gespeelde acht duels. Pas afgelopen zondag werd voor het eerst niet gewonnen. Bij Abdissenbosch bleef het bij 0-0. KVC Oranje is dus koploper. Voerendaal is de directe achtervolger, met een achterstand van vijf punten. Dat geeft meteen aan wat er de komende wedstrijdronde op het spel staat. De belangen zijn groot.

Voerendaal verloor afgelopen zondag met 2-0 bij RKHBS en liet dus een kans liggen om op de ranglijst dichter naar oranje-wit toe te sluipen. De ploeg van trainer Ramón Meessen zal er dus alles aan gelegen zijn alsnog een stuk in te lopen op die ranglijst. KVC Oranje zal dat uiteraard willen voorkomen. Bij verlies immers komt Voerendaal tot op twee punten, maar ook WDZ van trainer Rene Kupper zou dat kunnen bewerkstelligen, bij een zege van die ploeg, in Eys op bezoek bij Zwart-Wit’19.

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Die slogan kennen we allemaal. So wie sol kan worden gesteld dat de historische gegevens voor het duel tussen Voerendaal en KVC Oranje geen enkele houvast bieden. Dat blijkt namelijk als we kijken naar de uitslagen van de laatste vier ontmoetingen tussen beide teams. Vorig seizoen trok KVC Oranje twee keer aan het langste eind, in Voerendaal, gelukkig, met 3-2 en in Bleijerheide met 3-0. Nog maar twee jaar eerder daarentegen waren de rollen omgedraaid, en niet zo’n beetje ook. Voerendaal droogde KVC Oranje in  Bleijerheide af met 7-1 en won thuis ook al overtuigend, met 4-0. KVC Oranje zou dat seizoen degraderen naar de kelder van het amateurvoetbal, om een jaar later terug te keren in de vierde klasse. We zien dus dat er nogal wat wisselingen in de onderlinge krachtsverhoudingen zijn.

Hoe dat deze voetbaljaargang is, valt te bezien. Een eerste indruk wordt waarschijnlijk komende zondag verkregen. Wat het wordt, weet niemand. Wat we wel weten is dat we het van doen hebben met twee ploegen met veel scorend vermogen. Voerendaal trof al 24 keer doel, KVC Oranje 21 keer. Of het spannend wordt? De topper in Sportpark De Joffer staat daar ongetwijfeld bol van. Een bezoek aan de confrontatie lijkt dan ook alleszinds de moeite waard. Voerendaal en KVC Oranje heten u in ieder geval gaarne welkom, zondag om 14.30.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie