Zondag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. WIJ ZIJN HERFSTKAMPIOEN!

Nadat we afgelopen vrijdag een ronde verder zijn gekomen in de Silvercup door te winnen tegen Scoop dames 1, speelden we vandaag tegen Concordia dames 1, die op dit moment onder in de competitie meedraaien. Ondanks Concordia’s positie in de competitie wisten we dat dit een lastige wedstrijd zou worden, maar we waren gebrand om te winnen.

Met allemaal weer onze thermolegging aan begonnen we extreem goed aan de wedstrijd. Met nog geen minuut op de klok, wist Inez vanaf rechtsachter op te komen, 4 mannetjes uit te spelen en de bal mooi met de backhand in het net te plaatsen. 1-0! Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat wij de beter ploeg waren op het veld, we wisten met onze goede opbouw van achteruit en onze combinatie dan ook vaak voor het doel te komen. Helaas waren we een aantal minuten niet alert genoeg waardoor Concordia met een paar ongelukkige paasjes de bal het doel intikte. 1-1, met deze stand gingen we de rust in.

In de rust kregen we te horen dat we goed moesten blijven opbouwen van achteruit, want daar had Concordia het moeilijk mee. Uiteindelijk zal die goal wel vallen.

We begonnen weer goed aan de tweede helft. Het spel speelde zich grotendeels van de wedstrijd af in hun 23 meter gebied waar Concordia met elf man als een muur stond opgesteld. Het was voor ons moeilijk om een gaatje er tussendoor te vinden. Uiteindelijk lukte dit vanaf de linkerkant, Laura flatste hard de bal de cirkel in en Monique wist deze mooi binnen te tippen. 2-1! We bleven druk zetten bij hun cirkel. Enkele minuten later wist Monique de keeper te omzeilen waarnaar ze de bal naar Kaja speelde die de bal mooi de goal in kon tikken, 3-1! Met nog 2 minuten op de klok bleef Concordia flink druk zeggen en wist zij nog een strafcorner te krijgen. Deze werd er gelukkig door ons mooi uitgehouden waardoor we de wedstrijd met 3-1 wonnen!

Met dit resultaat sluiten wij de 1e competitiehelft mooi af met een eerste plek. Komende week beginnen we in de zaal, waar we veel zin in hebben! We zullen jullie op de hoogte blijven houden van wat er daar allemaal gaat gebeuren.