DEBUUT THRILLER ‘OORLOGSBUIT’ VAN HOENSBROEKSE SANDER BOSSINK MOGELIJK BEGIN VAN EEN SCHRIJVERS CARRIÈRE.

Enkele jaren geleden begon hij met het schrijven van het eerste hoofdstuk, enkele maanden later een volgende hoofdstuk en alles werd nog eens opnieuw gelezen. Weer een tijd later volgden nog eens twee hoofdstukken en langzamerhand begon het verhaal zich te ontwikkelen. Nu, zo’n vier jaar later mag het eindelijk bekend worden maken en is hij supertrots; Sander Bossink gaat namelijk eind november zijn allereerste boek uitbrengen!

“Het is een boek dat gaat over de Tweede Wereldoorlog maar het speelt zich af in de huidige tijd. Twee mensen gaan op zoek naar een mogelijke geheime oorlogsbuit en tijdens de zoektocht worden ze beiden meegezogen in de afschuwelijke nazi historie. Een spannend maar hachelijk avontuur ontvouwt zich omdat er bepaalde krachten zijn die niet willen dat dit geheim onthult wordt.” Dit is in het kort de samenvatting van boek, aldus een trotse Sander. “Begin 2018 schreef ik het einde en toen was het boek klaar. Toen ik deze zomer het manuscript doorstuurde naar een uitgeverij belde ze me binnen een week op omdat ze erg enthousiast waren geworden van de fragmenten die ze hadden gelezen, rond half september kwam de bevestiging dat ze het boek gingen uitbrengen, ik wist niet wat ik hoorde!”

Alhoewel de meesten hem kennen als zanger, presentator én organisator van het jaarlijkse Hoensbroekse Koningsdagfestival Oranje Festival Gebrook, hoopt Sander nu ook als auteur door te breken. “Het is natuurlijk pas mijn eerste boek en we moeten nog maar zien of het aanslaat maar spannend is het wel. Het boek heeft tevens een open einde dus een vervolgdeel is al in de maak” aldus een enthousiaste Sander.

Inmiddels is hij druk bezig met alle voorbereidingen voor een grote boekpresentatie die op zaterdag 8 december in het centrum van Hoensbroek zal plaatvinden, en iedereen is van harte welkom in de Kouvenderstraat 34. Vanaf 12:00 uur zullen in het centrum diverse authentieke oorlogsvoertuigen te bewonderen zijn van o.a. de ‘Naoorlogse Legervoertuigen Vereniging Limburg’ (www.nlvl.nl) waarmee je ook op de foto kunt. Wethouders Adriane Keulen en Frank Simons van de gemeente Heerlen zullen vervolgens om 13:00 uur het eerste exemplaar van het boek aan Sander overhandigen. ‘Oorlogsbuit’ is dan uiteraard te koop en kan tijdens de signeersessie die middag van een persoonlijk berichtje worden voorzien.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken én informatie te delen over de boekpresentatie én het boek zelf is er tevens een speciale Facebookpagina: www.facebook.com/oorlogsbuit. Wil je alvast de samenvatting lezen van het boek? Like dan zijn pagina en check het berichtje op de startpagina van @Oorlogsbuit.

Oorlogsbuit van Sander Bossink is vanaf 30 november bij elke boekhandel in Nederland én Belgie te bestellen en is tevens verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie