AACHENER WEIHNACHTSCIRCUS BIEDT OPNIEUW EEN ‘MUST SEE’ SHOW ROND DE FEESTDAGEN

 

 

‘Frohes Fest Event’ van Thomas Schuette, voorheen co-, producent van Roncalli en FlicFlac zet op de Bendplatz in Aken al jaren een show van grote klasse neer. Het Original Aachener Weihnachtscircus biedt ook dit jaar vele mooie traditionele alsook altijd weer innovatieve nieuwe circusacts. Te zien van 21 december tot 6 januari.

De show in Aken is goed geproduceerd en heeft een warme, ruim opgezette voortent. Ruime bars voor dranken en voedsel. In de tent van de voorstelling zijn er goede en gezellige plaatsen, attent personeel verhoogt het romantische gevoel. De passie voor het circus spat er ook bij de artiesten vanaf.

Sterren en aankomende sterren verlenen de tijd rond de feestdagen extra glans en gloed. Ook in de nieuwe show worden bezoekers weer betoverd door romantiek, risico, top lichaamsbeheersing en veel komische noten, die de lachspieren bewegen. De zeven Mesa Brothers uit Columbia bouwen een zelden eerder geziene menselijke Pyramide op een koord in de nok van circus. Een ‘Guardian Angel’ lijkt ook de jeugdige Super Silva jr nodig te hebben. De moedige jonge Braziliaan stelt overal het circus op z’n kop als hij met z’n voeten aan het tentplafond loopt.

De even betoverende als onverschrokken Lisa Rinne brengt de menselijk droom om te kunnen vliegen wél heel dichtbij. Adembenemend ook de slotact van het Duo Nigretai. Een artiest die zijn vrouwelijke partner enkel met behulp van zijn tanden hoog in de lucht houdt. In een woord adembenemend.

Na zoveel spanning zorgt de jonge Aleksey uit Rusland met een bijzondere act in het reuzenrad ‘Cyr’ voor een mooi intermezzo. Daarbij fladderen ook een half dozijn papagaaien door de tent. Daarna gaan acrobatiek en humor in een handvol acts hand in hand. Voor een onvervalst high light zorgt daarna Mario Berousek. De Tjechische topjongleur en houder van een wereldrecord stelt op impressionante manier onder bewijs waarom hij de begeerde ‘Bronze Clown’ op het Internationale Circus Festival Monte Carlo heeft gewonnen. Fantastisch is ook weer de clown van het Aachener. En dan is er ook nog die beklijvende slotact van de betoverende ballerina Svetlana uit Kiev. Kortom een show om niet te missen.

Reservaties van tickets kan via www.weihnachtscircus-aachen.eu of aan de circuskassa op de Bendplatz, vanaf 20 december.

Tip: Tijdens de grote familievoorstelling, iedere zondag om 11.00, kun met 4 personen voor een speciale prijs een voorstelling bijwonen.

 

 

Geef een reactie