OPERA

FAUST

CHARLES GOUNOD

 • 03:30
  • FRANS
  • Premiere 23 januari 2019, 20.00

Speel het nummer

VOLGENDE EVENEMENTEN

 • 23JANUARI2019
 • 25JANUARI2019
 • 27JANUARI2019
 • 29JANUARI2019
 • 31JANUARI2019
 • 2FEBRUARI2019

Het verhaal

In het 16de- eeuwse Duitsland bereidt Faust, een oude en gedesillusioneerde geleerde, het gif voor dat hem helpt afscheid te nemen van zijn leven. Dan verschijnt Mephistopheles, de geïncarneerde duivel, die hem bedriegt en hem overhaalt om een ​​pact te ondertekenen dat hem eeuwige jeugd geeft. Dit in uitwisseling voor zijn ziel. Overweldigd door het beeld van Marguerite en haar puurheid die Satan hem laat zien, besluit Faust haar meteen te verleiden. Hij wil geluk vinden in de liefde en sleurt hierdoor een meisje mee in het verderf en doodt haar broer. De sterke, knappe, Faust is echter niet in staat zijn ziel te redden. Marguérite weet zich ondanks haar jeugd en onwetendheid te redden.

Faust hielp Gounod om zijn internationale reputatie te vestigen in 1859. Hij was al meer dan twintig jaar gefascineerd door Goethe’s tragedie en zijn compositie van het werk was bezaaid met duizenden beproevingen en beproevingen. De eerste uitvoering in het Théâtre-Lyrique in Parijs was geen succes, maar de opera met vijf opera’s ontmoette uiteindelijk triomf en werd een steunpilaar van het operagenre. Met Carmen is het de meest uitgevoerde Franse opera ter wereld, een symbool van lyrische vernieuwing.

Het juwelenlied

De muziek van Faust is een geschenk van onschatbare waarde. Zijn oogverblindende melodieën accentueren de tragische scènes met verbazingwekkend precieze expressie en distilleren hun verschillende emoties in een zeldzaam festival van hits, waaronder de onvergetelijke Air des bijoux , het soldatenkoor Gloire immortelle de nos aïeux , Faust’s sublieme aria Salut! Demeure chaste et pure of ook Veau d’Or en de serenade van Mephistopheles, meer dan genoeg kortom om de meest veeleisende muziekliefhebbers tevreden te stellen!

De bekende Belgische lyrische tenor Marc Laho vervult de hoofdrol van Faust

Geef een reactie