Vandaag lezing over fabels en feiten van spinnen in Kerkrade

Vanavond maandag 14 januari verzorgt Lex Vlieks van het Natuurhistorisch Genootschap in café Wilhelmina, Akerstraat 166 te Kerkrade-West .

een lezing over spinnen met als titel ‘Spinnen: fabels en feiten’. Aanvang is 20.00.

Veel mensen vinden spinnen maar wat akelig. Opnames van de grote spinnenogen en hun harige poten worden vaak gebruikt om in griezelverhalen dit gevoel te versterken. Jammer, want spinnen zijn zeer nuttig. Ze ruimen heel wat schadelijke insecten op. Bovendien zijn de meeste spinnen zo klein, dat we ze niet opmerken. Ook zijn niet alle spinnen behaard en lelijk. Er zijn prachtige exemplaren met mooie kleuren en fantasievolle tekeningen. Veel mensen weten weinig over de leefwijze en het gedrag van de spinnen. Onbekend maakt ook onbemind. In deze lezing zal de spreker onder andere aandacht besteden aan het paargedrag, de broedzorg en de vele verschillende vangmethoden die spinnen gebruiken. En verder: Hoe groeit een spin? Eten vrouwtjes de mannetjes op? Hoe gevaarlijk zijn spinnen voor ons? Hoeveel soorten zijn er? Waar zitten spinnen?
De lezing is gratis toegankelijk. Een consumptie is verplicht.

Foto geleverd door Torena Publiciteit.

Geef een reactie