InterClassics Maastricht trekt opnieuw meer dan 30.000 bezoekers

De 26ste editie van InterClassics Maastricht heeft wederom meer dan 30.000 bezoekers mogen begroeten. In totaal hebben 33.257 bezoekers van 10 tot en met 13 januari de beurs bezocht. Het bezoekersaantal kwam daarmee opnieuw ruim boven de dertigduizend uit. De organisatie spreekt van een geslaagd en vooraanstaand Europees klassiekerevenement.

Het Italiaanse merk Lancia stond centraal tijdens deze editie. De hoogtepunten uit de meer dan 100 jaar rijke geschiedenis van het merk werden in samenwerking met de Lancia Club Nederland en België en diverse musea gepresenteerd in een prachtig showpaviljoen. Waaronder de enige overgebleven originele Lancia D23 Spyder Pininfarina welke beschikbaar werd gesteld door het Louwman Museum.

Het aanbod op de beurs was zeer divers voor zowel kopers als liefhebbers. Het Britse veilinghuis Coys heeft haar grootste veiling ooit gehouden in de geschiedenis van InterClassics Maastricht. Onder de hamer ging onder andere de oldtimer van legendarische popster Phil Collins. De circa 300 aanwezige standhouders toonden hun diverse aanbod en zaken die gerelateerd is aan klassiekers. Voor iedere gegadigde was er iets te vinden, ook op het gebied van automobilia, onderdelen en andere klassieker gerelateerde producten.

VIRTUEEL RACEN

Daarnaast konden de bezoekers sim racen op het virtuele circuit van Monte Carlo. Er waren twee full motion racesimulators aanwezig. Vijfvoudig wereldkampioen simulator racen en Maastrichtenaar Bono Huis nam het op tegen Nederlands professioneel autocoureur Xavier Maassen op circuit Monte Carlo 1966 tijdens een live event sim racen. De klassieker waarmee men deze sim race reed was de 1975 McLaren M23. Bono Huis mocht deze overwinning op zijn naam schrijven.

Manager InterClassics Erik Panis was verheugd over de grote interesse. Het is het tweede jaar op rij dat wij dergelijke bezoekersaantallen mogen noteren. Dit toont aan dat er nog steeds veel animo is van kopers en liefhebbers voor de klassieke autowereld’.

De datums voor de volgende versie van InterClassics Maastricht zijn bekend. De 27-ste editie zal plaatsvinden van donderdag 16 t/m zondag 19 januari 2020 in MECC Maastricht.

Voor meer informatie: www.interclassicsmaastricht.nl.

Foto geleverd door Torena Publiciteit Foto galerij: Frank Bouckaert, Auto Motor Klassiek (afbeelding Austin A35 van Phil Collins uitgezonderd)

Geef een reactie