Wintervogelexcursie langs de Cranenweijer morgen zondag 20 januari

Morgen, zondag 20 januari, verzorgt Martin Zilverstand voor IVN Kerkrade een excursie naar de wintergasten in de Anstelvallei. Ieder jaar in de winter verschijnen allerlei soorten eenden, zoals Kuif- en Tafeleenden, op de Cranenweijer. Regelmatig zitten er ook grote aantallen Wintertalingen. Tijdens een rondje om het stuwmeer gaan we op zoek naar water- en andere vogels die hier in de winter verschijnen.  Als het stuwmeer is dichtgevroren, kijken we naar andere winterverschijnselen, zoals houtzwammen of bosvogels.
Vertrek: 10.00 uur IVN home, Kaffebergsweg 2a te Kerkrade, einde rond 12.30 uur.
Excursieleiding: Martin Zilverstand (telefoon 045-5456777).
N.B.: Indien mogelijk verrekijker meenemen. Ook zijn er enkele verrekijkers te leen bij het IVN.

Foto Olaf op den kamp

Geef een reactie