D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein trots op haar jubilarissen Ton van Schaaik 1 x 11 jaar president en Willy Berends 1x 11 jaar lid

Dit seizoen staat D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein in de schijnwerpers met betrekking tot enkele jubilarissen waar de “Verein” bijzonder trots op is en met hen natuurlijk alle “vasteloavensvierders” die de vereniging van de bekende  “rode jasjes” een warm hart toedragen.

Het betreft hierbij oud-prins 2002 Ton van Schaaik die in de functie van president, of beter verwoord “moelemeeker”, al 11 jaar het carnavalsseizoen via de  microfoon in goede banen leidt. Dus mag hij terecht ook eens zelf de belangstelling voor zich opeisen in het kader van het in de carnavalswereld bekende getal 1 x 11 jaar. Als voormalige prins-carnaval weet hij dan ook hoe de “Vasteloavend” gevierd moet worden en dat doet hij dan ook met verve. Dit komt dan ook tot uiting door het gegeven dat hij tevens ieder jaar zeer betrokken is in het zoeken en vastleggen van de prinselijke doorluchtige hoogheden. Het siert hem dan ook dat dit ieder jaar lukt om meer als acceptabele kandidaten over te halen om de scepter in Sjpasseberg te gaan zwaaien. Oud-beroepsmilitair Ton heeft in het verleden ook zijn sportieve kant laten zien, want hij is voetbaltrainer geweest en ook van het damesteam van RKVV Heksenberg. Ook is Ton erebestuurslid bij Harmonie St. Gerardus. Kortom, reden genoeg om Ton in het zonnetje te zetten.

In het jubilarissen kielzog mag zeker de verdiende aandacht gegeven worden aan Willy Berends. Ook hij was prinscarnaval in 2008 en dat heeft men destijds dan ook geweten. Willy is immers een zogenaamde “feestbeest” die via zijn muzikale impact alle feestgangers met vooral uit de jaren ’80-’90. Maar ook Willy heeft al vele jaren een sportieve impact bij voetbalvereniging RKVV Heksenberg o.m. ook als voetballer, trainer, lid technische zaken en bestuurslid. Genoemde laatste aanduiding is ook van toepassing bij de “Verein” waar hij ook bestuurslid is. Ook is hij nauw betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse evenement “Van en Vuur d’r Sjpasseberg” en het Hanenbal gebeuren in voormalige Café Casper en nu dus Café Heksenberg Roebroekweg. Ook zijn 1×11 jarig jubileum zal in het teken staan van oprechte dank. Komende zaterdag 26 januari zullen zij tijdens dan tijdens de te houden receptie door D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein in het Sjpashoes/Gemeenschapshuis Hei Grindelweg in het verdiende “zonnetje” worden gezet. De receptie start om 19.11 uur.

Foto: Callie Steijaert

Geef een reactie