RKHBS hervat competitie met overwinning in Brunssum

Na 4 weken winterstop startte RKHBS het nieuwe jaar 2019 met een uitwedstrijd tegen het in 2018 makkelijk scorende SV Brunssum (32 goals in 11 wedstrijden). RKHBS moest het doen zonder de geblesseerde buitenspelers Mick Mijnes en Bram Bemelmans, echter de thuisploeg had ook de nodige personele problemen.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. De spits legde de bal terug op een inkomende middenvelder die hard uithaalde. Doelman Toine Diederen was echter alert en bokste het leer uit de doelmond. Hierna kwam RKHBS beter in de wedstrijd. Yarin Meessen ging door op links, en schoot hard voor langs. Chendo Kolker pikte op aan de rechterzijde en zette hoog voor. Yarin Meessen kreeg hierdoor een 2de kans maar zijn rollertje kon de doelman van de thuisploeg niet verontrusten. Na een kwartier kwam RKHBS op voorsprong. Na een goede actie van Wesley Weijgerse mocht Jeffrey Sloote ingooien. Yarin Meessen kopte de bal door, en Brian Amkreutz kon in de 16 meter het leer met de borst controleren. Tegen zijn geplaatst schot in de lange hoek was de doelman van Brunssum kansloos: 0-1.

Een paar minuten later was het in deze aantrekkelijke eerste helft al weer gelijk. De bal werd richting rechterzijde gebracht, en daar hard ingeschoten richting lange hoek. Aan de 2de paal dook een speler van Brunssum op, die geen moeite had het leer over de doellijn te werken: 1-1. Hierna was het weer de beurt aan RKHBS. Yarin Meessen pikte de bal op, en zette uitblinker Brian Amkreutz aan het werk. Deze vond met een heel knappe bal de richting het doel sprintende Wesley Weijgerse die de bal goed meenam. Vrij voor de keeper raakte hij het leer echter niet goed en schoot in riante positie over het doel, waardoor hij vergat zichzelf te belonen voor een goede eerste helft. Na 35 minuten was Yarin Meessen bij een diepe bal eerder bij het leer dan de uitkomende doelman.

Deze laatste torpedeerde de spits van RKHBS vol, waardoor deze roerloos bleef liggen op het koude kunstgras. De doelman kwam er verrassend makkelijk van af met een vrije trap tegen en een gele kaart, ondanks dat hij met zijn kamikaze actie een duidelijke doelkans te niet deed. Gelukkig kon Yarin Meessen verder maar wel met de nodige moeite. De laatste minuten van de eerste helft waren voor de thuisclub, en het lag aan kordaat optreden van doelman Toine Diederen dat de ploegen met een gelijke stand de rust in gingen.

Na rust kwam RKHBS snel op voorsprong. Brian Amkreutz kreeg de bal teruggelegd van Tomyen van Lierop die direct de diepte zocht aan de linkerzijde. Brian Amkreutz bediende hem op maar waarna Tomyen ruimte had om voor te zetten. Met zijn rechterbeen draaide hij de bal richting 2de paal, en tot blijdschap van heel RKHBS viel het leer in de kruising binnen kant paal in het doel: 1-2. Een paar minuten later viel de beslissing. Thymo Griesenbrock onderschepte een bal aan de rechterzijde en zette Yarin Meessen aan het werk. Deze bekroonde zijn vrijwel laatste actie van de wedstrijd door vrij onverwacht aan te zetten voor een solo door het centrum en vrij voor de doelman rustig te blijven en te scoren: 1-3. Yarin werd vervangen door Maurice Smeets. Na 25 minuten spelen liet Maurice een vrije trap vanaf de linkerzijde lopen voor de beter gepositioneerde Tomyen van Lierop.

Deze haalde vol uit waarna het leer op de paal uit elkaar spatte. De wedstrijd was echter gelopen, aangezien RKHBS onder leiding van het sterke centrale duo Tom en Roel Romeijn en verdedigende middenvelder Steffan Wessche niets meer weg gaf. Joei Ferdinandus en Jeroen Bothmer kwamen nog in de ploeg, maar aan de stand veranderde niets meer waardoor RKHBS het jaar goed gestart is met 3 punten in de uitwedstrijd tegen een goed SV Brunssum.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Kakertse Boys.