Groot-Brittannië, 2017 / 105 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Richard Eyre
Met: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead e.a.
Ondertitel: Nederlands

DO. 24 JANUARI / 20:00 UUR

MA. 28 JANUARI / 20:00 UUR

★★★★☆ Volkskrant – “The Children Act is de Emma Thompson show: Ze is subtiel en verpletterend tegelijkertijd”

De Britse schrijver Ian MvEwan bewerkte zijn gelijknamige boek uit 2014 tot een filmscenario, waarmee Richard Eyre (die we kennen van o.m. Iris, Notes on a Scandal) dit intrigerende drama maakt. De film volgt het boek op de voet, uitgezonderd de laatste passen, hoewel niets afdoend aan het verhaal. Lees meer over de schrijver (van o.m. de verfilmingen: The Cement Garden, Enduring Love, On Chesil Beach, Atonement

Het ethisch dilemma, over de bloedtransfusie van de ernstig zieke 17-jarige zoon van Jehova’s getuigen wordt helder in beeld en voor de rechtbank gebracht. Daarnaast spelen de persoonlijke dilemma’s van de vrouwelijke rechter op de achtergrond. The Children Act geeft via Thompsons fijne hoofdrol een mooi inkijkje in de Engelse rechtspraak, in het bijzonder de wet die kinderen moet beschermen, soms tegen hun eigen ouders.

SCHUNCK* / verdieping 5

Bongerd 18

045 – 577 22 79 (ma-vr | 10-16u)

info@filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie