FC HOENSBROEK TOONT VEERKRACHT EN DOET PRIMA ZAKEN

FC Hoensbroek 1 – SV Simpelveld  1: 3-2(0-2)

Scoreverloop: 7e min. 0-1 Danny Schiffelers, 39e min. 0-2 Bas Engelen, 67e min. 1-2 Lars Knibbeler, 84e min. 2-2 Guyvan Maessen en 87e min. 3-2 Guyvan Maessen.

FC Hoensbroek heeft zijn tweede overwinning van het seizoen binnen. In de degradatiekraker werd nummer laatst Simpelveld na een 0-2 achterstand alsnog met 3-2 verslagen. De overwinning kwam dus moeizaam tot stand, maar was uiteindelijk dik verdiend.

Het waren de gastheren, die al na 6 minuten op voorsprong hadden moeten staan. Maar een dot van een kans was niet aan Stijn van Rhenen besteed. In de tegenstoot was het wel prijs voor de gasten. Een schot van Jordy Stoffelen leek naast te hobbelen, maar werd bij de 2e paal door gelegenheidsspits Danny Schiffelers alsnog attent binnen getikt: 0-1. Maar de thuisploeg bleek niet aangeslagen en bleef de bovenliggende partij. Na een half uur spelen leek de 1-1 op het scorebord te komen staan. Maar het doelpunt van Bas Coenen werd na een vermeende overtreding op de gasten-doelman door scheidsrechter Tissingh te gemakkelijk afgekeurd. Niet veel later had Stijn van Rhenen tot tweemaal toe het geluk niet aan zijn zijde. Eerst miste zijn kopbal de nodig kracht om doelman Lars Heuten van Simpelveld in verwarring te brengen en een paar tellen later zag hij zijn schot maar nipt naast gaan.

Ook Elko Doven was namens Hoensbroek nog dicht bij een treffer. Maar ook diens schot verdween rakelings naast het Simpelveld-doel. Aan de overzijde was het totaal tegen de verhoudingen in wel prijs voor de gastenploeg. Uit een van richting veranderde vrije trap van Jordy Stoffelen was het Bas Engelen, die geheel vrijstaand voor de 0-2 kon zorgen. Nog voor de thee had Hoensbroek voor de aansluitingstreffer kunnen zorgen, maar een prima kop kans was niet aan Robert Wijnen besteed.

Na de pauze was het wederom Hoensbroek dat gretig op zoek ging naar de 1-2. Maar het duurde tot halverwege de 2e helft voordat deze een feit was. Eerst was het Guyvan Maessen, die een enorme kans niet tot doelpunt wist te promoveren, maar uit de daaropvolgende hoekschop was het via Lars Knibbeler alsnog prijs: 1-2. In de 84e minuut stond ook de 2-2 op het scorebord. Op prima aangeven van invaller Jaimy Dreessen was het Guyvan Maessen, die ongehinderd kon binnen koppen. Het sein voor Hoensbroek om nu ook op zoek te gaan naar de overwinningstreffer. Een paar minuten later was deze ook een feit. Een strakke voorzet van Bas Coenen werd door invaller-doelman Ricardo Frings niet op waarde geschat, waarna Guyvan Maessen simpel kon binnen tikken: 3-2. Met opportunistisch spel probeerden de gasten nu opeens de gelijkmaker te forceren. Maar in de tegenstoot verzuimde Hoensbroek het om  via Guyvan Maessen en Bas Coenen de trekker definitief over te halen. En deze missers kwam de ploeg van trainer Rene Smeets nog bijna duur te staan. Zo kopte Marc Willems in blessuretijd nog op de lat en pareerde Hoensbroek-goalie Bart Knarren de rebound van Danny Schiffelers uitstekend.

https://www.oypo.nl/CA6A61BB4DE2283C

Door deze overwinning kroop Hoensbroek naar de 3e stek van onder en nadert het de rechtstreekse handhavingsplek tot op 2 punten.

Foto’s®Parkstad Actueel/Tom de Cock

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie