Onbeperkt naar het theater voor €30,- per maand.Afgelopen jaar is in Amsterdam gestart met een nieuw initiatief. Een aantal theaters heeft daar een nieuwe pas in het leven geroepen; de Podiumpas. Een passe-partout, die voor € 30 per maand onbeperkt toegang geeft tot alle voorstellingen van alle 21 aangesloten podia. Vanaf januari 2019 wordt deze pilot langzaam uitgebreid naar meerdere plekken in Nederland. Ook Parkstad Limburg Theaters sluit zich nu aan bij het experiment.

Vooralsnog gaat het om een pilot. Op basis van bestelvoorkeuren zijn 300 trouwe theaterbezoekers geselecteerd voor de pilot met PLT. Na een evaluatie wordt over enkele maanden beslist of de pilot en permante regeling wordt en/of verder wordt uitgerold.

“Gepassioneerde theaterliefhebbers zijn het fundament onder het succes”, zegt directeur Bas Schoonderwoerd. “Wij zijn blij dat we u voor dit enthousiasme nu iets leuks kunnen teruggeven. Voor wie regelmatig naar het theater gaat kan de pas veel voordeel opleveren. Maar we hopen natuurlijk ook dat we hiermee drempels verlagen om nóg vaker en nóg avontuurlijker naar het theater te gaan. Daarmee worden ook de theatersector de podia, maar bovenal de theatermakers mee gesteund, want het grootste deel van uw bijdrage gaat naar hen.”
De pas werkt als volgt:

  1. Je neemt de pas af voor minimaal vier maanden, daarna is hij vrij opzegbaar.
  2. Je kunt hiermee onbeperkt voorstellingen in de aangesloten podia bezoeken voor € 30,- per maand.
  3. Je kunt tot 30 dagen voorafgaande aan een voorstelling telefonisch kaarten reserveren bij de kassa van het desbetreffende theater. Dat betekent dat je dus vanaf 1 februari kaarten kunt bestellen voor producties die plaatsvinden t/m 1 maart.

Foto cover®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie